Pavlovce nad Uhom zdobí adventný veniec úctyhodných rozmerov

NETKY.SK • 14 December 2012, 07:03 • 2 min
Pavlovce nad Uhom zdobí adventný veniec úctyhodných rozmerov

Pavlovce nad Uhom zdobí adventný veniec úctyhodných rozmerov - Kultúra Vyrobili ho miestni mužmi z vetiev jedličky, ako aj nevyužitých odpadových rúr. Príchod najkrajších sviatkov roka pripomína v týchto dňoch v obci Pavlovce nad Uhom, okres Michalovce, o

slovakia

left justify in out

img

Vyrobili ho miestni mužmi z vetiev jedličky, ako aj nevyužitých odpadových rúr.

Príchod najkrajších sviatkov roka pripomína v týchto dňoch v obci Pavlovce nad Uhom, okres Michalovce, ojedinelá vianočná výzdoba. Je ňou adventný veniec úctyhodných rozmerov.

Ako informovala TASR starostka Pavloviec Mária Dufincová, spomínaný veniec má priemer vyše 2,5 metra. "V obci máme šikovného údržbára, ktorý ho vyrobil spolu s ďalšími miestnymi mužmi z vetiev jedličky, ako aj nevyužitých odpadových rúr. Jednotlivé adventné sviece vybavené elektrickými svetlami, sú vysoké jeden meter a 80 centimetrov," konkretizovala starostka.

Nápadití obyvatelia Pavloviec nad Uhom sa zaoberajú výrobou rôznych artefaktov z lacných či nepotrebných materiálov už niekoľko rokov. Počas Veľkej Noci zdobili centrálu časť obec sochy mladého páru počas šibačky. Vyrobili ich šikovné ruky miestnych žien z 10.000 papierových zvitkov zhotovených zo štyroch desiatok starých telefónnych zoznamov.

Zo spomínaných papierových zvitkov sú vyrobené aj sochy betlehemu, ktorý predstavila obec po prvýkrát verejnosti počas minuloročných Vianoc. V súčasnosti je umiestnený podobne ako aj spomínaný veniec pred budovou obecného úradu. "V tomto roku sme betlehem doplnili o niekoľko nových častí," ozrejmila starostka.

Ako ďalej uviedla, adventný veniec v Pavlovciach nad Uhom budú osvetľovať štyri sviece naposledy počas 4. adventnej nedele. "Cez Štedrý deň bude na ňom už iba jedna. Pretvoríme ho teda na veľkorozmernú vianočnú ikebanu," uzavrela Dufincová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies