Pavlis: Proces predaja podielu v ST by mal byť hotový do konca polroka 2015

NETKY.SK • 4 Február 2015, 13:47 • 2 min
Pavlis: Proces predaja podielu v ST by mal byť hotový do konca polroka 2015

BRATISLAVA - Proces predaja 49-% podielu štátu v spoločnosti Slovak Telekom (ST) by mal byť ukončený do konca polroka 2015.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes po rokovaní vlády SR minister hospodárstva SR Pavol Pavlis (Smer-SD). Materiál týkajúci sa predaja podielu v ST bol z dnešného programu vlády vypustený podľa neho "pre dotiahnutie nejakých technických vecí", ktoré nechcel konkretizovať.
     

"Predpokladám, ako nám radia naši poradcovia a poradcovia Fondu národného majetku (FNM) SR, tak do konca polroka by sme to chceli mať hotové," spresnil.
     

Kvôli predaju podielu ST ponúkaním na burzách bude musieť podľa Pavlisa prísť k zmene zákona o veľkej privatizácii. "Táto vec bude musieť prejsť vládou a parlamentom," zdôraznil.
     

Po zmene zákona príde na základe odporúčania poradcov k ponuke akcií ST na akciových burzách. Všetky kroky pri procese predaja podľa neho štát so spoločnosťou Deutsche Telekom ako majoritným akcionárom v ST konzultuje. "Doteraz rokovania prebiehali na neoficiálnej úrovni. Oficiálnu ponuku sme zatiaľ nedostali," doplnil. 
     

Cena za predávaný podiel v ST, ako aj výhodnosť či nevýhodnosť predaja podielu je podľa neho vecou poradcov, ktorí radia FNM SR a Ministerstvu hospodárstva SR. "Všetko je to však otázka ponuky a dopytu," dodal Pavlis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona