Pavlis: Predaj podielu v Slovenských elektrárňach spustí lavínu problémov

NETKY.SK • 18 Júl 2014, 09:31 • 2 min
Pavlis: Predaj podielu v Slovenských elektrárňach spustí lavínu problémov

BRATISLAVA – Predaj 66-% balíka akcií Slovenských elektrární, a.s., (SE) spustí lavínu ďalších problémov a otázok, napríklad ohľadom doprivatizácie účasti štátu v spoločnosti, doplatku súvisiaceho s privatizáciou Enelom, či s dostavbou jadrových blokov v Mochovciach. Uviedol v rozhovore pre TASR minister hospodárstva SR Pavol Pavlis (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Mali sme prvé stretnutie s vedením Slovenských elektrární z mojej ministerskej iniciatívy. Chcel som byť informovaný, aký je priebeh dostavby Mochoviec alebo aj predaja podielu. Zatiaľ oficiálne nemáme správu, ktorá analyzuje problémy spojené s dostavbou jadrových blokov. Mali by sme ju dostať každú chvíľu, podľa informácií je v procese prekladu z anglického do slovenského jazyka. Počkáme si teda na správu a budeme sa ju snažiť rýchlo vyhodnotiť," informoval.
      

Štát má podľa ministra eminentný záujem na dostavbe dvoch jadrových blokov v Mochovciach. "Sme totiž presvedčení, že tento jadrový zdroj je pre energetickú bezpečnosť Slovenska veľmi dôležitý. Štát v ňom navyše preinvestoval značnú mieru finančných prostriedkov," podčiarkol. Jednou z podmienok, ktorú by si štát chcel uplatniť pri eventuálnom predaji 66-% podielu v Slovenských elektrárňach, bude teda aj záväzok dostavby Mochoviec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies