Pavlis: Každý zahraničný investor musí na Slovensku rešpektovať zákony

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 13:44 • 2 min
Pavlis: Každý zahraničný investor musí na Slovensku rešpektovať zákony

BRATISLAVA - Každý investor, ktorý prichádza na Slovensko alebo už je na Slovensku etablovaný, musí rešpektovať zákony.

slovakia

left justify in out

"V súvislosti s elektrárňou v Gabčíkove (VEG) došlo však jasne k porušeniu zákona, čo potvrdil aj súd," uviedol po dnešnom rokovaní vlády SR minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) v odpovedi na otázku, či tohtotýždňový postup štátu vo veci VEG nezneistí zahraničných investorov pôsobiacich na Slovensku.

 

Investori, ktorí by prichádzali na Slovensko so zámerom nerešpektovania či porušovania zákonov, podľa jeho slov "určite u nás nie sú vítaní". Na druhej strane však investori a firmy, ktorí uvažujú o podnikaní na Slovensku, nemusia podľa Pavlisa mať obavy z toho, že by Slovensko nebolo právnym štátom a že by sa tu nedodržiavali právne predpisy.

 

Ani minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD) si nemyslí, že by vypovedanie nájomnej zmluvy ku gabčíkovskej elektrárni zneistilo zahraničných investorov v SR. "Každý investor, ktorý sa rozhoduje pre veľkú investíciu alebo pre jej rozširovanie, si totiž jasne uvedomuje stabilitu nášho prostredia, a to z hľadiska politického, ale aj ekonomického," dodal Kažimír.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies