Pavlis: Investori z Nemecka prinesú na Slovensko asi 1000 pracovných miest

NETKY.SK • 20 Júl 2014, 18:00 • 2 min
Pavlis: Investori z Nemecka prinesú na Slovensko asi 1000 pracovných miest

BRATISLAVA - Investori z Nemecka prinesú na Slovensko nové pracovné miesta.

slovakia

left justify in out

"Navštívil som pred dvoma týždňami potenciálnych investorov v Nemecku z oblasti strojárskej výroby. Čakáme teraz už len na ich reakciu," uviedol v rozhovore pre TASR minister hospodárstva SR Pavol Pavlis (Smer-SD).
     

"Je to jedna z najväčších svetových firiem a je potenciál, že by rozšírili výrobu na Slovensku. Veľkou výhodou tejto investície je, že by bola v dvoch krokoch," priblížil. V prvom by investor zabezpečil približne 200 pracovných miest. "V druhom kroku by bol nárast až na 1000 pracovných miest," spresnil minister.
      

Druhý partner – investor bol podľa Pavlisa taktiež z Nemecka, ktorý tiež navštívil Slovensko. "Absolvovali sme s ním rokovania na najvyššej úrovni. Benefitom tejto investície je veľký záujem o spoluprácu s mladými ľuďmi, s vysokými školami. Vo sfére, v ktorej podnikajú, im vyhovuje lokalita, ktorú sme im ponúkli. To, že sú to investori z Nemecka, svedčí o tom, že ide o investíciu s vyššou respektíve vysokou pridanou hodnotou, čo má pre nás veľký význam," konštatoval.
      

"Ďalšou krajinou, na ktorú by som sa chcel orientovať, je Kórea. V Kórei vidím ešte veľký potenciál vzhľadom na to, že kórejské spoločnosti pôsobiace na Slovensku mu robia dobré meno. Vedia, aká je na Slovensku stabilita, priestor na podnikanie majú odskúšaný," dodal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies