Pavlis: Dodávky plynu z Ruska sú stále krátené v rozsahu asi ako v minulosti

NETKY.SK • 26 November 2014, 14:57 • 2 min
Pavlis: Dodávky plynu z Ruska sú stále krátené v rozsahu asi ako v minulosti

BRATISLAVA - Dodávky zemného plynu z Ruskej federácie (RF) na Slovensko sú v súčasnosti stále krátené, a to na úrovniach zaznamenaných v posledných týždňoch. Uviedol to po dnešnom rokovaní vládneho kabinetu minister hospodárstva SR Pavol Pavlis (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Dodávky plynu, ktoré za posledné obdobie evidujeme, sú stále v tom istom rozmedzí. Nerád by som hovoril konkrétne číslo, lebo by to mohlo poškodiť záujmy SPP. Je však pravdou, že dodávky sú stále krátené asi v takom rozsahu ako v minulosti," spresnil. 

 

Krátenie dodávok plynu z RF cez Ukrajinu do SR začalo začiatkom septembra tohto roku a dosiahlo až 50-% úroveň voči obvyklému množstvu dodávanému obvykle v danom ročnom období.

 

Pavlis zároveň pripomenul, že ruský minister energetiky Alexander Novak ho počas jeho návštevy v Moskve pred približne mesiacom ubezpečil, že v rámci svojich kompetencií bude intervenovať v spoločnosti Gazprom v prospech slovenského plynárenstva.

 

"Budúci týždeň cestujem do Ruskej federácie, kde budem podpisovať dohodu o dodávkach ropy na obdobie ďalších 15 rokov. Tému ohľadom plynu samozrejme otvorím a budem sa pýtať aj na vývoj do budúcnosti. Mám zároveň informácie, že RF by mala mať naplnené zásobníky s plynom na 100 %. To znamená, že v budúcom období by teda krátenie dodávok plynu malo byť minimálne," dodal Pavlis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona