Pavlis dnes v Moskve podpísal medzivládnu dohodu o dodávkach ropy

NETKY.SK • 5 December 2014, 16:14 • 2 min
Pavlis dnes v Moskve podpísal medzivládnu dohodu o dodávkach ropy

BRATISLAVA/MOSKVA - Minister hospodárstva SR Pavol Pavlis (Smer-SD) dnes podpísal v Moskve medzivládnu dohodu medzi SR a Ruskou federáciou (RF) o dodávkach ropy na Slovensko a o tranzite ropy cez slovenské územie. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Miriam Žiaková.

slovakia

left justify in out

Text medzivládnej dohody odsúhlasili podľa nej obe zúčastnené strany a následne schválila vláda SR. Dohoda má zabezpečiť kontinuitu v stabilných a spoľahlivých dodávkach ropy na obdobie od 1. januára 2015 do 31. decembra 2029.
     

"Som rád, že sme mali možnosť dohodu spoločne podpísať a vytvoriť podmienky pre naše podniky na uzatváranie konkrétnych zmlúv. Rovnako dôležitá je pre nás aj časť zahŕňajúca tranzit ropy v rovnakom objeme," uviedol v súvislosti s podpisom dohody Pavlis.
     

"Táto dohoda o dodávkach a tranzite ropy je rovnako dôležitá aj pre ruskú stranu. Slovensko je pre nás dôveryhodný partner a máme záujem podobne, ako v predchádzajúcom období, tak aj v nasledujúcom období, spolupracovať na dodávkach ropy a tranzite ropy cez Slovensko," poznamenal minister energetiky RF Alexander Novak.
     

Po podpise dohody o dodávkach ropy a dodávkach plynu rokoval Pavlis s ministrom obchodu a priemyslu RF Denisom Manturovom o témach a príprave najbližšieho stretnutia medzivládnej komisie, ktorá by sa mala konať v 4. štvrťroku 2015. "Následne bolo podpísané Memorandum o spolupráci medzi MH SR a Medzinárodnou investičnou bankou (MIB)," informovala ďalej Žiaková. 
     

Cieľom memoranda je podľa Žiakovej podpora užšej koordinácie MH SR a MIB v oblasti medzinárodnej ekonomickej spolupráce a presadzovania dlhodobých investičných projektov banky na území jej členských krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona