Pavlis chce do volieb zlepšiť podnikateľské prostredie

NETKY.SK • 27 Január 2015, 13:38 • 2 min
Pavlis chce do volieb zlepšiť podnikateľské prostredie

BRATISLAVA - Minister hospodárstva Pavol Pavlis chce ešte do konca volebného obdobia zlepšiť podnikateľské prostredie na Slovensku.

slovakia

left justify in out

V pláne má pomôcť slovenským podnikateľom najmä znížením administratívnej záťaže. Balík opatrení avizuje minister hospodárstva ešte do volieb. "Nechcem pripravovať balík opatrení, ktorý sa minie účinku. Chceme to robiť postupnými krokmi. Veľa tých opatrení na zlepšenie podnikateľského prostredia však nesúvisí s ministerstvom hospodárstva ale s inými rezortmi. Musíme s nimi komunikovať. Nie je to jednoduché, ale ja verím, že sa nám do konca funkčného obdobia podarí pripraviť opatrenia, ktoré znížia administratívnu záťaž,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA Pavlis.

 

Zlepšenie podnikateľského prostredia považuje minister Pavlis za jednu zo svojich priorít. "Verím tomu, že do konca funkčného obdobia prijmeme ešte balík opatrení, ktorý bude súvisieť s podnikateľským prostredím. Chceme pracovať na znížení administratívneho zaťaženia podnikateľov,“ zdôraznil Pavlis. Do konca volebného obdobia, čiže pravdepodobne do marca 2016, sa chce minister Pavlis taktiež zamerať na prílev nových investícií s vyššou pridanou hodnotou, ale aj na energetiku. "Máme čo doháňať aj v ochrane spotrebiteľa,“ dodal Pavlis. 

 

Minister hospodárstva Pavol Pavlis sa funkcie ujal v júli 2014. "Tak ako som na úvod svojho pôsobenia povedal, že by som chcel ministerstvu hospodárstva vrátiť vážnosť, ktorú si myslím, že v minulosti stratilo, tak dúfam, že sa mi to postupne darí. Teší ma aj to, že sa mi podarilo za moje krátke pôsobenie ohlásiť nové investície. Bolo to za tri mesiace tri tisíc nových pracovných miest. Takže to sú také drobné úspechy, ktoré tešia,“ uzavrel Pavlis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona