Pavel Vrba: Púchov bol odrazový mostík mojej kariéry

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 11:11 • 2 min
Pavel Vrba: Púchov bol odrazový mostík mojej kariéry

OSTRAVA - Český futbalový tréner Pavel Vrba sa dlhé roky netají tým, že za vzostup svojej trénerskej kariéry vďačí pôsobeniu na Slovensku. Päťdesiattriročný rodák z Přerova prišiel v roku 2004 po ukončení angažmánu v Baníku Ostrava do Matadoru Púchov. Ako prezradil v rozhovore pre web moravskoslezsky.denik.cz, v čase, keď prichádzal na Slovensko, sa cítil na dne, no pôsobenie v krajine pod Tatrami mu nakoniec dalo krídla.

slovakia

left justify in out

"Priznám sa, že v období, keď som v Ostrave skončil, som bol veľmi sklamaný. Funkcionári Baníka mi nepredĺžili kontrakt, nechcem byť konkrétny, ale kto chce, tak si to určite nájde. Sklamalo ma, že to prišlo po obrovskom úspechu (Ostrava získala majstrovský titul v roku 2004, pozn.), ktorý sme dosiahli za éry Františka Komňackého, ktorému som asistoval. ´Franta´ mi pomohol, že som dostal ponuku z Púchova. Tam sa začala moja kariéra hlavného trénera. Bol to pre mňa posun. Musím úprimne povedať, že Púchov bol jednoznačne odrazovým mostíkom ku kariére," vyhlásil Pavel Vrba, ktorý sa po dvoch sezónach presunul do Žiliny.

"Pán Antošík si ma všimol v Púchove a vzal ma do Žiliny. V tom období bojovali na Slovensku o titul iba Žilina a Petržalka. Bolo to úžasné obdobie, prvá majstrovská trofej mi poriadne utkvela v pamäti. Niekoľkokrát sme zažili vypredaný štadión. Spomínam si na zápas s Petržalkou, ktorý sme vyhrali v gólovej prestrelke," dodal niekdajší hráč Chebu, Ostravy či Havířova.

Vrba počas klubových povinností na Slovensku pôsobil aj ako asistent pri slovenskej reprezentácii. Po žilinskej anabáze zamieril do Plzne. S miestnou Viktoriou získal v rokoch 2008-2013 dva české tituly. Úspešné pôsobenie na českej scéne ho nakoniec katapultovalo do pozície trénera tamojšieho národného mužstva.

Po minuloročných ME vo Francúzsku dal národnému tímu zbohom a prijal ponuku ruského klubu Anži Machačkala. Dagestanský klub však v decembri ohlásil finančné problémy a Vrbova misia sa po polroku skončila.

 

"Momentálne odpočívam, chodievam na zápasy a besedy so študentmi a mladými futbalistami. V blízkom období by som sa chcel určite opäť zapojiť do futbalového diania a trénovať. Či to bude už v najbližšom čase alebo až v lete, to neviem povedať. S nikým nie som dohodnutý. Ak by ma oslovil top klub v Česku, bolo by to pre mňa zaujímavé. To isté platí aj o zahraničí. V tejto chvíli je to otvorená vec," skonštatoval Pavel Vrba.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona