Pavel Kováč po odchode z FC ViOn trénuje individuálne a čaká, čo bude

NETKY.SK • 30 Jún 2018, 07:46 • 2 min
Pavel Kováč po odchode z FC ViOn trénuje individuálne a čaká, čo bude

BRATISLAVA - Slovenský futbalový brankár Pavel Kováč (nar. 12. augusta 1974) nezačal letnú prípravu s mužstvom FC ViOn Zlaté Moravce, v ktorom pôsobil od roku 2014. V mužstve od Žitavy s jeho službami pred novou sezónou 2018/2019 už nerátajú.

slovakia

left justify in out

"Oznámili mi, že v klube končím ako brankár i tréner brankárov. Zaskočilo ma to, prekvapilo, ale bolo to nezvratne dané a nemenné," vyjadril sa pre denník Šport Kováč, najstarší hráč v histórii slovenskej futbalovej ligy. Medzi žrďami v najvyššej domácej súťaži stál naposledy 19. mája 2018 pri tesnej prehre FC ViOn v Podbrezovej (0:1), v ten deň mal 43 rokov a 280 dní.

"Mosty za sebou nepálim. Musím povedať, že v Zlatých Moravciach som bol spokojný, prakticky doma. Uvídím, čo bude, futbalové cesty sú často nevyspytateľné," vyjadril sa ďalej rodák z Partizánskeho, ktorý si v bohatej kariére pripísal takmer 400 ligových zápasov, so Slovanom Bratislava a gréckym Olympiakosom Pireus sa tešil aj z majstrovského titulu. Na Slovensku chytal v Partizánskom, Dubnici, Dunajskej Strede, Slovane Bratislava, Ružomberku a Zlatých Moravciach.

 

"Nesťažujem sa. Dni mám vyplnené, nenudím sa. Na futbal som nezanevrel, pripravujem sa individuálne a konečne mám viac času na rodinu," skonštatoval Kováč a na otázku, či by v prípade ponuky z najvyššej súťaže reagoval kladne, odpovedal: "Nepredpokladám, že sa tak stane a niekto ma osloví. To by musela byť veľká náhoda. Pokiaľ by išlo o nižšie súťaže, premýšľal by som nad touto možnosťou. Aj na základe toho sa rozhodnem, či definitívne zavesím rukavice na klinec a ukončím kariéru alebo budem pokračovať vo futbale na inom stupni."

 

Skúsený gólman sa nebráni ani trénerstvu, ktoré študuje. "Môj život je úzko prepojený s chytaním. Mám skúsenosti, posúval som ich ďalším a som prípravený ich odovzdávať ďalej. Lepšie by som sa cítil na trénerskej pozícii ako na manažérskej," dodal Pavel Kováč.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies