Pavel Horváth sa za tónov Olympicu rozlúčil s kariérou

NETKY.SK • 3 Jún 2015, 14:29 • 2 min
Pavel Horváth sa za tónov Olympicu rozlúčil s kariérou

PLZEŇ - Český futbalista Pavel Horváth sa vo veľkom štýle rozlúčil s kariérou, vypredaný štadión v Plzni mu dlho aplaudoval. Na trávniku s legendou Viktorie Plzeň nechýbali jeho syn Patrik a dcéra Adriana.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný futbalista sa lúčil v zápase s podtitulom Horviho posledná desiatka. Na trávniku sa v exhibícii predstavili bývalí spoluhráči, známi hokejisti a herci. V závere duelu vybehol na plochu aj malý syn Patrik, ktorý strelil dva góly a na ten posledný mu symbolicky nahral lúčiaci sa otec.

 

Horváth dostal výbavu na futbalový dôchodok - hojdacie kreslo, čiapku - budajku a fajku. Fanúšikovia na štadióne mu ešte 20 minút po zápase mohutne aplaudovali. Na rozlúčku mu líder skupiny Olympic Petr Janda zaspieval hit Jasná správa, Horváth sa k nemu pridal po chvíli váhania.

 

Bývalý český reprezentant už myslí na novú kapitolu svojho života - začne trénovať treťoligové Domažlice a v Plzni bude pomáhať pri mládeži. "Rozlúčka prekonala všetky moje očakávania. Bolo to ešte lepšie ako skvelé. Štadión zostal zaplnený dvadsať minút po zápase, čo je neskutočné. Už som potom nemohol ani plakať," uviedol podľa českého denníka Sport Pavel Horváth.

 

Rodák z Prahy (nar. 22. apríla 1975) začínal seniorskú kariéru v Sparte Praha, neskôr hral za Jablonec, Slaviu, Sporting Lisabon, Galatasaray Istanbul, FK Teplice, Kobe a od roku 2008 bol v Plzni. Za Česko vyučený mäsiar nastúpil v devätnástich dueloch. Českú ligu vyhral päťkrát, portugalskú raz.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies