Pavel Bure sa definitívne vzdal amerického občianstva

NETKY.SK • 21 Február 2017, 12:03 • 2 min
Pavel Bure sa definitívne vzdal amerického občianstva

MOSKVA - Ruský niekdajší hokejový topkanonier Pavel Bure sa vzdal amerického občianstva. Informáciu priniesol ruský portál Russia Today. Štyridsaťpäťročný Pavel Bure pôsobil v zámorskej NHL v rokoch 1991 až 2003, od roku 1998 hral v americkým mužstvách.

slovakia

left justify in out

V roku 2012 ho uviedli do Siene slávy profiligy a nedávno nechýbal v zozname sto najlepších hráčov histórie NHL. "Urobil som tak už pred rokom. Dlhý čas som pracoval v Kanade a USA, no vždy som hovoril, že môj domov je Moskva. Posledných šesť rokov žijem v Rusku a mám tu celú rodinu. Americký pas som potreboval iba počas hráčskeho pôsobenia za morom," povedal Pavel Bure pre ruský magazín Life.

Podľa ďalších ruských médií sa Pavel Bure rozhodol pre tento krok, pretože zvažuje vstup do politiky. "Stať sa môže všetko, no teraz nič nemôžem povedať," cituje niekdajšieho hokejistu ruská agentúra NSN. 

Moskovský rodák v NHL odohral 702 zápasov základnej časti s bilanciou 437 gólov a 342 asistencií, v play-off pridal 64 štartov (35+35). S reprezentáciou Ruska resp. Sovietskeho zväzu získal zlato a bronz na seniorských majstrovstvách sveta či olympijské striebro a bronz. V zámorskej profilige hral aj jeho mladší brat Valerij.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona