Pavel Blažek sa ospravedlnil ministrovi vnútra i policajnému prezidentovi

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 07:31 • 2 min
Pavel Blažek sa ospravedlnil ministrovi vnútra i policajnému prezidentovi

PRAHA - Predseda komisie Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR pre objasnenie reorganizácie českej polície Pavel Blažek sa dnes ospravedlnil ministrovi vnútra Milanovi Chovancovi i policajnému prezidentovi Tomášovi Tuhému za údajný únik informácií zo štvrtkového neverejného rokovania ním vedeného grémia.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií Tomáša Tuhého, ktoré sa objavili na webových stránkach policajného prezídia, sa Blažek osobitne ospravedlnil za medializované informácie, ktoré mali údajne pochádzať od bývalého šéfa policajného Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachtu o policajnom prezidentovi a jeho blízkych.

 

Predseda komisie snemovne konštatoval, že Šlachta pred poslancami tieto záležitosti neprezentoval. "Nemám dôvod akokoľvek pochybovať o slovách pána predsedu," dodal Tuhý podľa internetového serveru Lidovky.cz.

Vrchný štáty zástupca z Olomouca Ivo Ištvan odovzdal poslancom vo štvrtok 40-stranový materiál, ktorý o reorganizácie polície vypracoval práve Šlachta. Obaja páni vypovedali pred členmi komisie hlboko do noci, okolo deväť hodín.

 

Aj keď Ištvan vyjadril nádej, že novinári zo spomínanej správy nič neuvidia, už dnes sa v českých elektronických médiách a na internetových serveroch objavili informácie o kauze vrátane tej o využívaní telefónu, cez ktorý unikali chúlostivé informácie o policajnom vyšetrovaní blízkymi policajného prezidenta.

 

"Šokuje ma, že sa médiá, sčasti nevedomky a sčasti zámerne, nechali zatiahnuť do tohoto hádzania špiny, ktorého jasným cieľom je destabilizácia vedenia polície. Deje sa tak nielen za pomoci účelových konštrukcií od anonymných zdrojov, ale dokonca za cenu účelového osočovania mojich najbližších," uviedol v reakcii najvyšší predstaviteľ Polície ČR Tomáš Tuhý, ktorý takúto prax považuje za "ľudsky úplne odpornú",



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona