Paur po infarktovom závere: Som rád, že to moje srdce vydržalo

NETKY.SK • 7 August 2015, 13:31 • 2 min
Paur po infarktovom závere: Som rád, že to moje srdce vydržalo

ŽILINA - Infarktový zápas so šťastným koncom ponúkli futbalisti MŠK Žilina vo štvrtok svojim fanúšikom.

slovakia

left justify in out

V odvete 3. predkola Európskej ligy UEFA 2015/2016 na ihrisku ukrajinského klubu Vorskla Poltava najskôr stratili istotu baráže EL v nadstavenom čase druhého polčasu, v posledných sekundách predĺženia však napokon strelili postupový gól. Zverenci trénera Adriána Guľu tak zostali jedinými slovenskými zástupcami v pohárovej Európe.
     

Do štvrtkovej odvety na východe Ukrajiny si Žilinčania priviezli náskok 2:0 z úvodného domáceho zápasu. V prvom polčase predviedli solídny defenzívny výkon, po zmene strán narušil ich koncepciu gól Šindera v 67. minúte. Hostia v závere dlho odolávali mohutnému tlaku Poltavy, ktorá sa napokon dočkala a zásluhou presnej hlavičky Jevgena  Tkačuka si vynútila predĺženie. Čierny scenár pre MŠK pokračoval po tom, ako bol v stej minúte za ruku v šestnástke vylúčený Špalek a Vorskla po premenenom pokutovom kope Tursunova išla do trojgólového vedenia. Mladý tím spod Dubňa však zachoval chladnú hlavu a v dramatickom závere strhol postup na svoju stranu, keď z poslednej akcie zápasu po priťuknutí Jeliča skóroval brazílsky legionár William. Poltavský štadión zostal v nemom úžase a po konečnom hvizde ho oživila len radosť žilinských hráčov.
     

"Najdôležitejšie dnes bolo, že chlapci aj o desiatich veľmi túžili a chceli si vybojovať postup. Myslím, že za statočnosť a odvahu sme si to aj zaslúžili. Vedeli sme, že budeme musieť streliť gól aj na súperovom ihrisku. Trošku nás mrzí zaváhanie na konci druhého polčasu, súper skóroval a vynútil si predĺženie z akcie, ktorá ani veľkou šancou nebola. My sme si však potom udržali chladnú hlavu a som rád, že to chlapci zvládli. V kľúčovom momente sme došprintovali akciu domácich traja proti jednému a z následného protiútoku strelili postupový gól. Taká emócia sa nedá opísať, musí sa zažiť. Je to jeden z najkrajších momentov mojej kariéry, ale verím, že s týmto tímom zažijem ešte krajšie," povedal po vydretom postupe kouč Guľa. Podľa stredopoliara Jakuba Paura bolo dôležité, že tím neklesal na duchu. "Neskutočné emócie, neskutočné víťazstvo. Stále sme verili, to bolo dôležité. Nechali sme na ihrisku srdce. Som rád, že to moje srdce vydržalo," dodal.
     

Piatkový žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone rozhodol, že Žilina sa v play off o účasť v skupinovej fáze EL stretne so španielskym klubom Athletic Bilbao. Prvé súboje baráže sú na programe 20. augusta, odvety potom 27. augusta. "Šošoni" by mali prvý súboj odohrať v domácom prostredí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona