Paulovi McCartneymu udelili Rad spoločníkov cti

NETKY.SK • 6 Máj 2018, 07:55 • 2 min
Paulovi McCartneymu udelili Rad spoločníkov cti

LONDÝN - Anglickému hudobníkovi Paulovi McCartneymu udelili Rad spoločníkov cti. Prestížne vyznamenanie mu v piatok dala britská kráľovná Alžbeta II. počas slávnosti v Buckinghamskom paláci. Sedemdesiatpäťročného niekdajšieho člena kapely The Beatles, ktorému v roku 1997 udelili rytiersky titul, vyznamenali za jeho zásluhy v oblasti hudby.

slovakia

left justify in out

"Toto vnímam ako veľkú poctu pre mňa a moju rodinu a myslím na to, akí by boli moja mama a otec z Liverpoolu pyšní, keby to videli," vyjadril sa pri slávnostnej príležitosti muzikant.

Rad spoločníkov cti dostávajú osobnosti za najmimoriadnejšie zásluhy v umení, literatúre, vede, politike či priemysle. Rad môže mať maximálne 65 členov.

James Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. Členom spomínanej kapely The Beatles bol v rokoch 1960 až 1970. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho zosnulá manželka Linda McCartney. Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. McCartney má na konte šestnásť sólových štúdioviek. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca. Zahral si v snímkach Ťažký deň (1964) či Pomoc (1965).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona