Paulo Bento obvinil rozhodcu zo zaujatosti: Kruté rozhodnutia

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 10:06 • 2 min
Paulo Bento obvinil rozhodcu zo zaujatosti: Kruté rozhodnutia

SALVADOR - Tréner portugalských futbalistov Paulo Bento mal po pondelkovej drvivej prehre svojich zverencov (0:4) v úvodnom zápase MS s Nemeckom ťažké srdce na hlavného rozhodcu. Podľa jeho slov Milorad Mažič pískal v prospech súpera, keď nariadil pokutový kop a Pepemu udelil červenú kartu.

slovakia

left justify in out

"V tomto zápase boli dva momenty, ktoré zaváňali zaujatosťou a obidva boli rozhodujúce. Boli to príliš kruté rozhodnutia," uviedol na tlačovej konferencii Paulo Bento.

 

Štyridsaťštyriročného kormidelníka vyviedla z miery situácia z 12. minúty, keď Joao Pereira v pokutovom území "pomohol" k zemi Mariovi Götzemu. V 37. minúte zase oslabil tím Pepe, ktorý sa porúčal pod sprchy po ataku hlavou na trojgólového strelca Thomasa Müllera. "Neviem, či nebol vylúčený iba pre svoju reputáciu. Nebola to však iba chyba rozhodcu. My sami sme robili chyby a nielen v obrane," priznal tréner.

 

Portugalčania zažili studenú sprchu už v úvodnej 45-minútovke, ktorú prehrali 0:3. Do druhého polčasu sa im tak nenastupovalo ľahko. "Pre nás sa zápas skončil po prvom polčase. A hoci sme sa v druhom dejstve o niečo snažili, veľa sme toho neukázali. Nemci kontrolovali hru tým, že držali loptu a nás vyhodili z rovnováhy tie dve predchádzajúce rozhodnutia," konštatoval Paulo Bento, ktorý počas tlačovej konferencie musel odpovedať aj na otázky týkajúce sa nevýrazného kapitána Cristiana Ronalda: "Cristiano odohral celý zápas. Lekári povedali, že je dobre fyzicky pripravený." Hoci je kanonier Realu Madrid najlepším portugalským strelcom všetkých čias so 49 gólmi v 111 zápasoch, na uplynulých dvoch svetových šampionátoch skóroval iba dvakrát.

 

Paulo Bento zároveň zdôraznil, že pred nedeľňajším zápasom proti USA prejde jeho tím niekoľkými zmenami. Pepe totiž nenastúpi pre suspendáciu a Fabia Coentraa s Hugom Almeidom vyradili zranenia. "Prvotné prognózy nevyzerali vôbec dobre," poznamenal na ich adresu.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies