Paul Walker možno zomrel počas ilegálnych pretekov

NETKY.SK • 2 December 2013, 18:10 • 2 min
Paul Walker možno zomrel počas ilegálnych pretekov

LOS ANGELES - Americký herec Paul Walker, ktorý zahynul v sobotu vo veku 40 rokov, možno zomrel počas ilegálnych pouličných pretekov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pre portál TMZ.com to uviedol nemenovaný zdroj z policajného prostredia, podľa ktorého vyšetrovatelia dostali tip, že Walker a jeho kamarát a obchodný partner Roger Rodas tesne pred smrteľnou haváriou pretekali s iným autom. V oblasti, kde k nehode došlo, sa totiž často konajú takéto preteky. Policajti sa preto snažia zohnať videozáznam z nehody alebo prípadných svedkov, ktorí by mohli túto hypotézu potvrdiť. Červené Porsche Carrera GT, v ktorom obaja spomínaní muži zahynuli, šoféroval 38-ročný Rodas. Ten údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do dvoch stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť. Oficiálnu príčinu nehody zatiaľ nezverejnili. Jednou z možností je aj porucha vozidla. Na mieste totiž chýbali stopy po brzdení, ktoré vidieť až tesne pred miestom nárazu. Tie sú navyše rovné, akoby šofér nedokázal pohnúť volantom a zabrániť tak zrážke. Na poruchu, zrejme únik nejakej kvapaliny, vraj poukazuje aj skutočnosť, že plamene sa príliš rýchlo rozšírili v prednej časti auta.

Walker a Rodas sa v sobotu zúčastnili na charitatívnej akcii, ktorú usporiadali v priestoroch ich spoločného obchodu s autami Always Evolving v kalifornskej Valencii. Počas dňa okrem iného predvádzali rôzne luxusné automobily. Rodas neskôr prikázal jednému zo zamestnancov, aby spomínané Porsche Carrera GT zaparkoval naspäť do obchodu. Ten s tým však mal problémy a tak sa Rodas rozhodol, že to urobí sám. Vtedy k nemu prišiel Walker s tým, že sa v takomto aute ešte neviezol a posadil sa na miesto spolujazdca. Dvojica sa išla previezť, no pri návrate približne 460 metrov od obchodu havarovali.

Medzi prvými bol na mieste nehody Walkerov kamarát Nute. Podľa svedkov sa snažil oheň rýchlo uhasiť, i keď si bol istý, že sú už obaja mŕtvi. Od auta ho odtiahli až hasiči. Požiar telá oboch mužov natoľko poznačil, že ich bez zubných záznamov nedokázali identifikovať a museli preto odložiť aj ich pitvy. Tie by sa mali uskutočniť ešte tento týždeň. Miesto nehody neskôr obklopili fanúšičky a fanúšikovia, ktorí tam prinášali množstvo sviečok a rôznych darčekov. Uctiť si Walkerovu pamiatku prišiel aj jeho bývalý herecký kolega Tyrese Gibson, ktorý si z miesta nehody vzal kúsok zničeného auta a neskôr fotografiu zverejnil prostredníctvom Instagramu.

Po tragickom úmrtí jednej z najväčších hviezd akčnej série Rýchlo a zbesilo je neistá budúcnosť siedmeho filmu, ktorý mal premiéru naplánovanú na júl 2014. Walker sa mal vraj spolu s hereckými kolegami v nedeľu vrátiť na pľac v Atlante. Ako na svojej webstránke uviedol magazín The Hollywood Reporter, veľká časť je už nakrútená, na január ale bolo naplánované filmovanie dodatočných scén v Abú Zabí. Zástupcovia filmových štúdií Universal a tvorcovia filmu preto v nedeľu absolvovali stretnutie, na ktorom diskutovali o možnom riešení situácie. Podľa zdrojov blízkych rokovaniu čaká produkciu oneskorenie, no úplne od dokončenia filmu upustiť nehodlajú.

Paul Walker sa narodil v kalifornskom meste Glendale a do povedomia divákov sa po prvý raz výraznejšie zapísal snímkou Varsity Blues z roku 1999. Už o dva roky neskôr si zahral aj v prvej časti spomínanej série Rýchlo a zbesilo. Úlohu Briana O'Connera si následne zopakoval aj v ďalších štyroch filmoch (2003, 2009, 2011, 2013). Diváci ho môžu poznať aj zo snímok ako Prúd času (2003), Do hlbiny (2005), 8 statočných (2006), Zbesilý útek (2006), Zabite Bobbyho! (2007), Rozsudok smrti (2008), Gangstri (2010) či Pawn Shop Chronicles (2013). V súčasnosti čakajú na uvedenie do kín dva filmy, v ktorých si zahral - dráma Hours a akčné krimi Brick Mansions.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies