Paul Šťastný nastúpi za USA proti Slovensku

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 11:30 • 2 min
Paul Šťastný nastúpi za USA proti Slovensku

COLORADO SPRINGS - Syn slovenskej hokejovej legendy Petra Šťastného Paul si tretíkrát v kariére zahrá v drese USA na majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

Meno útočníka Colorada Avalanche je medzi prvou pätnástkou hráčov, ktorí súhlasili so štartom na májovom svetovom šampionáte v Helsinkách a v Štokholme. Američania budú v utorok 14. mája o 11.15 SELČ posledným súperom Slovenska v helsinskej základnej skupine.

Tím USA povedie na šampionáte hlavný kouč Colorada Joe Sacco. V aktuálnom výbere má dvoch brankárov, šiestich obrancov a siedmich útočníkov. Ďalšie mená budú známe po skončení základnej časti NHL, ktorá vyvrcholí v nedeľu. Paul Šťastný reprezentoval USA už na majstrovstvách sveta 2007 a 2012. Dvadsaťsedemročný center s americkým a kanadským pasom hral aj na zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouveri. Informáciu zverejnil web organizácie USA Hockey. 

Nominácia USA na majstrovstvá sveta: 
Brankári: Ben Bishop (Tampa Bay/NHL), Cal Heeter (Adirondack/AHL) 
Obrancovia: Chris Butler (Calgary/NHL), Matt Carle (Tampa Bay/NHL), Justin Faulk (Carolina/NHL), Matt Hunwick (Colorado/NHL), Jamie McBain (Carolina/NHL), Jeff Petry (Edmonton/NHL) 
Útočníci: Nick Bjugstad (Florida/NHL), Bobby Butler (Nashville/NHL), Danny Kristo (Univerzita Severná Dakota/WCHA), Craig Smith (Nashville/NHL), Tim Stapleton (Dinamo Minsk/KHL), Paul Šťastný (Colorado/NHL), Nate Thompson (Tampa Bay/NHL)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona