Paul Simon zverejnil skladbu The Werewolf

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 08:34 • 2 min
Paul Simon zverejnil skladbu The Werewolf

LOS ANGELES - Americký folk-rockový hudobník Paul Simon zverejnil skladbu The Werewolf. Novinka sa bude nachádzať na albume Stranger To Stranger, ktorý muzikant plánuje vydať 3. júna.

slovakia

left justify in out

Nahrávka bude obsahovať jedenásť piesní, na deluxe edícii bude ďalších päť skladieb. Sedemdesiatštyriročný rodák z Newarku v New Jersey zo štúdiovky predtým zverejnil single Wristband a Cool Papa Bell. O produkciu albumu sa postarali Andy Smith a Roy Halee.

 


Paul Frederic Simon sa preslávil ako člen dua Simon & Garfunkel s Artom Garfunkelom. Dvojica, ktorá najprv vystupovala pod názvom Tom & Jerry, má na konte päť štúdioviek - Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds Of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary And Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970). Medzi ich hity patria skladby ako The Sound Of Silence, I Am A Rock, Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, The Boxer či Cecilia. Formácia s prestávkami fungovala do roku 2010. Simon je tiež uznávaným sólovým hudobníkom a skladateľom. Od roku 1965 do apríla 2011 vydal dvanásť albumov. Na konte má dvanásť cien Grammy, vrátane trofeje za celoživotné dielo. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1990 ako člena dua Simon & Garfunkel a v roku 2001 aj ako sólového umelca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies