Paul Simon vyrazí na jeseň na európske turné, zahrá aj v Prahe

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 13:52 • 2 min
Paul Simon vyrazí na jeseň na európske turné, zahrá aj v Prahe

BRATISLAVA - Americký folk-rockový hudobník Paul Simon vyrazí na jeseň na európske turné, pričom sa 17. októbra zastaví aj v Prahe.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatštyriročný interpret predstaví počas koncertnej šnúry nový album Stranger To Stranger, ktorý sa má dostať do predaja 3. júna. Okrem toho plánuje zahrať aj svoje najväčšie hity. Rodák z Newarku v New Jersey sa okrem Prahy, kde vystúpi v O2 Aréne, predstaví napríklad aj v Berlíne, Bruseli, Londýne, Paríži či Zürichu.


Paul Frederic Simon sa preslávil ako člen dua Simon & Garfunkel s Artom Garfunkelom. Dvojica, ktorá najprv vystupovala pod názvom Tom & Jerry, má na konte päť štúdioviek - Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds Of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary And Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970).

 

Medzi ich hity patria skladby ako The Sound Of Silence, I Am A Rock, Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, The Boxer či Cecilia. Formácia s prestávkami fungovala do roku 2010. Simon je tiež uznávaným sólovým hudobníkom a skladateľom. Od roku 1965 vydal dvanásť albumov.

 

Na konte má dvanásť cien Grammy, vrátane trofeje za celoživotné dielo. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy - v roku 1990 ako člena dua Simon & Garfunkel a v roku 2001 aj ako sólového umelca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies