Paul Simon neplánuje obnoviť duo s Garfunkelom: Už sa spolu ani nerozprávame

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 16:04 • 2 min
Paul Simon neplánuje obnoviť duo s Garfunkelom: Už sa spolu ani nerozprávame

LOS ANGELES - Americký hudobník Paul Simon neplánuje obnoviť činnosť dua, v ktorom pôsobil spolu so spevákom Artom Garfunkelom.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatštyriročný rodák z Newarku v štáte New Jersey to povedal v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone. "Nie, určite nie. My sa spolu už ani nerozprávame," vyjadril sa gitarista. Sedemdesiatštyriročný Garfunkel pritom v minuloročnom rozhovore pre portál The Telegraph súhlasil s možnými spoločnými vystúpeniami. "Prečo nie, kým sme živí," povedal, no v rovnakom interview zároveň nazval Simona hlupákom a idiotom.


Folk-rocková dvojica Simon & Garfunkel začínala vystupovať v 50. rokoch minulého storočia pod názvom Tom & Jerry. Ako Simon & Garfunkel vydali päť štúdioviek - Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds Of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary And Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970). Medzi ich hity patria skladby ako The Sound Of Silence, I Am A Rock, Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, The Boxer či Cecilia.

 

Formácia, ktorú poznamenali zlé vzťahy medzi jej členmi, fungovala s niekoľkými prestávkami do roku 2010. Duo v roku 1990 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Simon je tiež uznávaným sólovým hudobníkom a skladateľom. Od roku 1965 do apríla 2011 vydal dvanásť albumov, pričom 3. júna plánuje uviesť na trh novinku Stranger to Stranger. V roku 2001 ho uviedli ako sólového umelca do Rock'n'rollovej siene slávy. Art Garfunkel vydal desať sólových albumov. Vyskúšal si aj herectvo. Predstavil sa vo filmoch ako Hlava 22 (1970) či Bad Timing (1980). Vďaka snímke Telesné vzťahy (1971) si vyslúžil nomináciu na Zlatý glóbus v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies