Paul McCartney zverejnil lyric video k piesni Meat Free Monday

NETKY.SK • 23 September 2014, 13:39 • 2 min
Paul McCartney zverejnil lyric video k piesni Meat Free Monday

BRATISLAVA - Britský hudobník Paul McCartney zverejnil lyric video k piesni Meat Free Monday. Skladbou vyjadril podporu rovnomennej kampani, ktorá má viesť ľudí k tomu, aby jeden deň v týždni zo svojho jedálnička vypustili mäsitú stravu a znížili tým svoju uhlíkovú stopu (celkový vplyv ľudských aktivít na životné prostredie, pozn. SITA).

slovakia

left justify in out

Kampaň zároveň súvisí s klimatickým samitom Organizácie Spojených národov, ktorý sa tento týždeň koná v New Yorku.

Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom The Beatles.

 

 

Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho už zosnulá manželka Linda McCartney. Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. McCartney má na konte 16 sólových štúdioviek. Jeho ostatný album New (2013) by mal tento rok vyjsť v reedícii. McCartneyho dva razy uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona