Paul McCartney žiada ruského sudcu: Prepustite členky Pussy Riot!

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 13:03 • 2 min
Paul McCartney žiada ruského sudcu: Prepustite členky Pussy Riot!

MOSKVA - Člen populárnej, dnes už neexistujúcej skupiny The Beatles, Paul McCartney požiadal ruského sudcu o prepustenie dvoch uväznených členiek radikálnej rockovej skupiny Pussy Riot.

slovakia

left justify in out

List s pondelkovým dátumom zverejnili prívrženci skupiny na internete. McCartney žiada, aby súd udelil milosť Marii Aljochinovej a Nadeždy Tolokonnikovovej, ktoré si odpykávajú dvojročný trest vo väzenských pracovných táboroch za spontánny protest v moskovskej pravoslávnej katedrále proti Vladimirovi Putinovi. Slávny hudobník a spevák napísal, že o ich prepustenie požiadal "v duchu priateľstva s mnohými ruskými známymi, ktorí tak ako ja veria v zaobchádzanie s ľuďmi- všetkými ľuďmi- so súcitom a láskavosťou". 

Aljochinová začala v stredu hladovku na protest proti neumožneniu zúčastniť sa vo štvrtok na súdnom vypočutí o žiadosti o podmienečné prepustenie. Žiadosť o prepustenie druhej členky skupiny Nadeždy Tolokonnikovovej súd v apríli zamietol. 

Dve členky Pussy Riot boli v polovici augusta 2012 odsúdené na dva roky väzenia za výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou. Tolokonnikovovú a Aljochinovú poslali do pracovného tábora na Urale. Tretiu členku skupiny Jekaterinu Samucevičovú prepustil súd na podmienku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona