Paul McCartney vystúpi v závere otvorenia OH v Londýne

NETKY.SK • 5 Jún 2012, 08:57 • 2 min
Paul McCartney vystúpi v závere otvorenia OH v Londýne

Paul McCartney vystúpi v závere otvorenia OH v Londýne - Celebrity Britský hudobník a niekdajší člen skupiny The Beatles Paul McCartney vystúpi na otváracom ceremoniáli olympijských hier v Londýne, ktorý sa uskutoční 27. júla.

slovakia

left justify in out

img

Britský hudobník a niekdajší člen skupiny The Beatles Paul McCartney vystúpi na otváracom ceremoniáli olympijských hier v Londýne, ktorý sa uskutoční 27. júla. Čoskoro 70-ročný muzikant v pondelok potvrdil niekoľkotýždňové špekulácie o účinkovaní v šou. Už začiatkom roka hovoril, že rokuje o svojej úlohe na slávnostnom otvorení. "Mal by som byť súčasťou záverečnej pasáže," priznal v rozhovore pre rozhlasovú stanicu BBC 5.

Scenár slávnostného otvorenia olympijských hier je prísnym tajomstvom. Organizátori zatiaľ prezradili len hlavnú tému, ktorou budú "Ostrovy zázrakov", motív prevzatý z divadelnej romance Williama Shakespeara Búrka. V úvode otvorenia zaznie špeciálne zhotovený najväčší zvon v Európe, ktorý umiestnia do jedného z rohov Olympijského štadióna. Na zvone budú kľúčové slová zo Shakespearovej Búrky. Umelecký režisér programu Danny Boyle, ktorého film Milionár z chatrče (2008) získal osem Oscarov, však ďalšie detaily programu i účinkujúcich tají. "Náš program vychádza z nádhernej repliky o úžasných krásach Britských ostrovov v Shakespearovej hre," uviedol Boyle. Šou chce podľa producentov ukázať "cestu, ktorou oslavujeme, kto sme, kým sme boli a kým chceme byť. Program nám umožňuje osláviť naše bohatstvo, rôznorodosť, energiu, vynaliezavosť, vtip a kreativitu, ktorá skutočne definuje Britské ostrovy." Na ceremoniáli vystúpi takmer 10-tisíc umelcov.

Rozpočet na oba londýnske ceremoniály bude 81 miliónov libier (v prepočte približne 97 miliónov eur). Boyle, ktorý si urobil meno kultovým filmom Trainspotting (1996), sľúbil komornejší program ako v Pekingu 2008, kde na štadióne Vtáčie hniezdo vystúpili tisícky tanečníkov a bubeníkov. Pre Boyla bolo jednou z inšpirácií aj otvorenie OH 2000 v Sydney. V programe však určite nebude chýbať britský zmysel pre humor.

Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias a podľa Guinnessovej knihy rekordov najúspešnejším muzikantom v histórii populárnej hudby. V rokoch 1960 až 1970 bol členom The Beatles a od roku 1971 do roku 1981 pôsobil vo formácii Wings. V 80. rokoch sa zaskvel niekoľkými duetami, napríklad Ebony and Ivory so Steviem Wonderom či Say Say Say a The Girl Is Mine s Michaelom Jacksonom. Jeden z najbohatších ľudí Veľkej Británie sa vlani v októbri zosobášil s Nancy Shevell. Jeho prvou manželkou bola Linda Eastman, ktorá zomrela v roku 1998. Ženatý bol aj s bývalou modelkou Heather Mills.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies