Paul McCartney vydá výberovku Pure McCartney

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 11:32 • 2 min
Paul McCartney vydá výberovku Pure McCartney

LONDÝN - Anglický hudobník Paul McCartney vydá 10. júna výberovku Pure McCartney.

slovakia

left justify in out

Novinka bude obsahovať skladby, ktoré niekdajší člen legendárnych The Beatles nahral ako sólový interpret, ale aj so skupinami Wings a The Fireman. Pure McCartney sa dostane na trh ako kolekcia štyroch CD, ktoré ponúknu 67 skladieb. Ďalej tiež na dvoch CD s 39 piesňami alebo na štyroch vinyloch, ktoré budú obsahovať 41 skladieb.

 

"Možno si túto kolekciu môžete užívať počas dlhej cesty autom, alebo počas domácich večerov či na párty s priateľmi," uviedol na margo novinky spevák. "Slovo kariéra je trocha zavádzajúce, pretože pre mňa ide skôr o hudobné dobrodružstvo než o určité zamestnanie. Som veľmi rád, že som mohol napísať a nahrať toľko skladieb, pričom každá z nich je iná," dodal muzikant, ktorý vystúpi 16. júna v pražskej O2 Aréne.


James Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v spomínanej skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho zosnulá manželka Linda McCartney.

 

Je tiež členom spomínaného dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. McCartney má na konte tiež šestnásť sólových štúdioviek. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca. Zahral si v snímkach Ťažký deň (1964) či Pomoc (1965).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona