Paul McCartney učil Stormzyho hrať na klavíri

NETKY.SK • 5 September 2018, 07:49 • 2 min
Paul McCartney učil Stormzyho hrať na klavíri

BRATISLAVA - Anglický hudobník Paul McCartney učil rappera Stormzyho hrať na klavíri.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatšesťročný muzikant to prezradil v rozhovore s týždenníkom The Sunday Times. Ako uviedol, rapper sa na neho obrátil s tým, že chce "rozvíjať svoju hudbu". "Ukázal som mu základné veci. Ako dostanete stredné C, zahráte akord, kvintakord a jednoduchým pohybom dostanete d mol, e mol, f, g, a mol a povedal som mu, že to každému stačí," vysvetlil McCartney. Či sa jeho rady týkali práce na Stormzyho pripravovanom druhom štúdiovom albume, už neprezradil.

 

img

Rapper Stormzy

Zdroj: SITA

James Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom legendárnej kapely The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho zosnulá manželka Linda McCartney. Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. McCartney má zatiaľ na konte šestnásť sólových štúdioviek. Dva razy ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca. Zahral si v snímkach Ťažký deň (1964) či Pomoc (1965).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona