Paul McCartney si uctil pamiatku Henryho McCullougha

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 13:00 • 2 min
Paul McCartney si uctil pamiatku Henryho McCullougha

LONDÝN - Anglický hudobník Paul McCartney vzdal hold gitaristovi a bývalému členovi rockovej skupiny Wings Henrymu McCulloughovi, ktorý skonal v utorok vo veku 72 rokov .

slovakia

left justify in out

"Bolo mi veľmi smutno, keď som sa dopočul, že Henry McCullough, najlepší gitarista skupiny Wings, zomrel," vyjadril sa na svojej oficiálnej webstránke 73-ročný rodák z Liverpoolu. "Bolo mi cťou s ním spolupracovať, bol extrémne talentovaný a mal dobrý zmysel pre humor... Moja rodina vyjadruje najúprimnejšiu sústrasť jeho pozostalým," dodal.

 

Gitarista zo Severného Írska začal s McCartneym spolupracovať v 70. rokoch minulého storočia. Výsledkom bol napríklad hit Live And Let Die zo soundtracku bondovky Žiť a nechať zomrieť (1973). Pieseň si vyslúžila nomináciu na prestížnu cenu Grammy. McCullough si zahral aj gitarové sólo v populárnej skladbe My Love, ktoré podľa McCartneyho slov vzniklo ako improvizácia.


Henry Campbell Liken McCullough spolupracoval počas kariéry s interpretmi ako Van Morrison, Jimmy Hendrix, Pink Floyd či spomínanou formáciou Wings Paula McCartneyho. Vydal jedenásť sólových albumov ako napríklad Belfast To Boston (2001) a Poor Man's Moon (2008). Bol jediným interpretom zo Severného Írska, ktorý sa v roku 1969 predstavil na legendárnom festivale Woodstock.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona