Paul McCartney sa po chorobe vrátil ku koncertovaniu

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 09:35 • 2 min
Paul McCartney sa po chorobe vrátil ku koncertovaniu

NEW YORK - Paul McCartney sa vrátil na koncertné pódium po dvojmesačnej prestávke vynútenej vírusovým ochorením, ktoré ho postihlo v Japonsku. V sobotu koncertoval v Albany, hlavnom meste štátu New York, na prvom z 19 koncertov plánovaného amerického turné.

slovakia

left justify in out

Agentúra Associated Press v tejto súvislosti pripomenula, že McCartney mal pred dvoma týždňami 72 rokov, hoci na to nevyzerá.
      

O májovej hospitalizácii v Tokiu, po ktorej zrušil japonské turné i koncert v Južnej Kórei a popresúval termíny júnových koncertov v USA, sa spevák počas vystúpenia v Albany nezmienil. Jedinou skrytou narážkou na jeho neprítomnosť bola nová pieseň On My Way to Work, s ktorou podľa vlastných slov ešte na verejnosti nevystupoval.
      

Pred ochorením posledný raz koncertoval 1. mája v Kostarike.
      

Svoje vystúpenie v Albany otvoril s piesňou skupiny Beatles Eight Days a Week. Johnovi Lennonovi vzdal poctu s piesňou Here Today, o ktorej povedal, že je to rozhovor, ktorý spolu nikdy neviedli.
      

Uctil si aj ďalšiu zosnulú rockovú hviezdu, Jimmyho Hendrixa - inštrumentálkou Purple Haze. Manželke Nancy, ktorá ho pri jeho návrate na pódium na koncert sprevádzala, venoval pieseň My Valentine.
      

Paul McCartney má pred sebou nabitý rok. Svoje turné po Spojených štátoch nazvané Out There ukončí v kalifornskom San Francisku, kde skupina Beatles 29. augusta 1966 mala posledný koncert pre platiacich divákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies