Paul McCartney pochválil skupinu One Direction

NETKY.SK • 17 Október 2013, 13:48 • 2 min
Paul McCartney pochválil skupinu One Direction

LONDÝN - Britský hudobník Paul McCartney pochválil chlapčenskú formáciu One Direction a podľa vlastných slov rozumie aj tomu, prečo má taký úspech.

slovakia

left justify in out

"One Direction sa mi páčia. Sú to mladí, nádherní chlapci a to je na nich príťažlivé," povedal 71-ročný McCartney pre televíziu Sky News. Skupinu zároveň porovnal aj s legendárnymi The Beatles, ku ktorým sám patril. "Vedia spievať a nahrávajú dobré piesne, práve toto vnímam ako spoločné," prezradil. Následne však dodal, že porovnávanie dnešných kapiel s The Beatles je podľa neho trochu nešťastné, pretože z toho často vznikajú prehnané očakávania.

Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias a podľa Guinnessovej knihy rekordov najúspešnejším muzikantom v histórii populárnej hudby. V rokoch 1960 až 1970 bol členom spomínanej kapely The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Formácia si vyslúžila 25 nominácií na Grammy, z ktorých osem dokázala premeniť na ceny. Paul McCartney, John Lennon, George Harrison a Ringo Starr získali aj Oscara, a to za skladbu Let It Be z rovnomenného dokumentárneho filmu z roku 1970. V roku 1988 The Beatles uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Spomínaná skupina One Direction, ktorej členmi sú Louis Tomlinson, Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan a Zayn Malik, sa preslávila v speváckej súťaži The X Factor, kde skončila na tretej priečke. Po šou s nimi podpísalo vydavateľstvo Syco Music kontrakt na dva milióny libier a pätica sa stala fenoménom, ktorému sa ako prvej formácii z Veľkej Británie podarilo po úvodnom týždni predaja debutového albumu Up All Night (2011) dostať na čelo amerického rebríčka Billboard 200. V britskom albumovom rebríčku debutovali na druhej priečke. Ich druhá štúdiovka Take Me Home vyšla vlani v novembri a ovládla britský aj americký albumový rebríček, pričom sa darilo i singlom Live While We're Young, Little Things a Kiss You. Ich nový album s názvom Midnight Memories by mal vyjsť 25. novembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies