Paul Bettany a Natalie Dormer si zahrajú v špionážnom trileri

NETKY.SK • 30 Január 2016, 12:25 • 2 min
Paul Bettany a Natalie Dormer si zahrajú v špionážnom trileri

LONDÝN - Anglický herec Paul Bettany a jeho krajanka Natalie Dormer sa predstavia v pripravovanom špionážnom trileri Official Secrets. Informoval o tom portál Deadline.

slovakia

left justify in out

V snímke režiséra Justina Chadwicka, ktorý nakrútil napríklad drámu Mandela: Long Walk to Freedom (2013), sa popri nich predstavia aj Martin Freeman, Anthony Hopkins a Harrison Ford. Film vzniká na motívy knihy The Spy Who Tried To Stop A War: Katherine Gun And The Secret Plot To Sanction The Iraq Invasion od Marcie a Thomasa Mitchellovcov. Scenár napísali Sara a Gregory Bernsteinovci, producentkou snímky je Elizabeth Fowler, ktorá sa podieľala napríklad na filme Diablov uzol (2013). Výkonnými producentmi sú Lisa Wilson a Myles Nestel zo spoločnosti The Solution Entertainment Group. Nakrúcanie sa začne v máji vo Veľkej Británii.


Príbeh sleduje mladú dôstojníčku britskej spravodajskej služby Katharine Gun, ktorú stvárni Dormer. Tá v predvečer invázie do Iraku v roku 2003 odhalila reportérovi Martinovi Brightovi z periodika London Observer, ktorého si zahrá Bettany, nezákonnú špionážnu operáciu americkej Národnej bezpečnostnej agentúry proti Bezpečnostnej rade OSN, ktorá by vyústila do uznesenia vojny. Po odhalení akcie Katharine zatkli. Martin v snahe dostať ju na slobodu odhalil šokujúcu zápletku a tá ich oboch môže stáť život. Martin Freeman sa v snímke predstaví ako Peter Edwards, editor zahraničnopolitickej rubriky Observeru, Antony Hopkins stvárni britského generála na dôchodku a Harrison Ford si zahrá agenta CIA.


Paul Bettany je známy z filmov Príbeh o rytierovi (2001), Čistá duša (2001), Master and Commander: Na opačnom konci sveta (2003), Dogville (2003), Wimbledon (2004), Da Vinciho kód (2006), Légia (2010), Turista (2010), Transcendencia (2014) či Avengers 2: Vek Ultrona (2015). V troch filmoch o Iron Manovi a v komiksovke Avengers prepožičal hlas Jarvisovi.


Natalie Dormer je rodáčkou z Readingu. Jej filmovým debutom bola snímka Casanova z roku 2005, v ktorej si zahrala po boku Heatha Ledgera, Jeremyho Ironsa či Sienny Miller. Predstavila sa aj v seriáli Tudorovci: Sex, moc a intrigy (2007 - 2010), kde stvárnila druhú manželku Henricha VIII. Annu Boleynovú. Diváci ju môžu poznať aj zo snímok ako Krádež diamantov (2007), W. E. (2011) či Captain America: Prvý Avenger (2011), Hry o život: Drozdajka 1 a 2 (2014, 2015) či Les (2016). Od roku 2012 sa pridala k obsadeniu seriálu Hra o tróny, v ktorom hrá Margaery Tyrell.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies