Pauhofová: Návšteva divadla je pre mnohé deti ako sci-fi

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 12:27 • 2 min
Pauhofová: Návšteva divadla je pre mnohé deti ako sci-fi

BRATISLAVA – Deti, ktoré nežijú vo veľkých mestách, nemajú možnosť často navštíviť divadlo, hoci práve detský divák je pre hercov kľúčový. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave to povedala herečka Táňa Pauhofová, ambasádorka projektu So Slovnaftom do divadla, ktorého cieľom je raz do mesiaca prepraviť školákov do divadla, ktoré je vzdialené od školy do 50 kilometrov.

slovakia

left justify in out

Projekt vznikol v snahe pomôcť základným školám vo väčšej miere využiť kultúrne poukazy Ministerstva kultúry SR. „Našou ambíciou je umožniť čo najviac deťom zažiť ozajstnú divadelnú atmosféru. Dopyt je naozaj veľký,“ zdôraznil riaditeľ podnikovej a marketingovej komunikácie Slovnaft Anton Molnár.

 

„Naša riaditeľka dostala ponuku, napísali sme deťom a tie sa hneď na druhý deň poprihlasovali. Predstavenie bolo veľmi pekné, deti sa na divadlo tešili a aj sa zapájali,“ povedala pre TASR učiteľka Alena Pláštiková, ktorá na predstavenie prišla so štyridsiatimi žiakmi zo Základnej školy Záhorská Ves.

 

Vďaka projektu od roku 2012 navštívilo divadelné predstavenie viac ako 30.000 školákov. Okrem divadla Malá scéna v Bratislave sa do projektu zapojili Jókaiho divadlo v Komárne, Divadlo Martin, Spišské divadlo, divadlo Thália Színház, ako aj košické Bábkové a Štátne divadlá. „Sústredíme sa na mladšie ročníky a umožňujeme im prvý kontakt s divadlom, ktorý je veľmi dôležitý,“ vysvetlil Molnár. Pauhofová doplnila, že umožniť deťom návštevu divadelného predstavenia je ako otvoriť im dvere do iného sveta. „V čase mobilov, tabletov, aplikácií a hier je návšteva divadla pre mnohých školákov ako sci-fi. Potom už je na každom z detí, či sa mu to zapáči alebo nie,“ dodala Pauhofová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona