Pau Gasol získal ocenenie MVP pre najužitočnejšieho hráča

NETKY.SK • 21 September 2015, 12:11 • 2 min
Pau Gasol získal ocenenie MVP pre najužitočnejšieho hráča

LILLE - Španielsky basketbalista Pau Gasol získal ocenenie MVP pre najužitočnejšieho hráča EuroBasket 2015. Starší z bratov Gasolovcov doviedol tím z Pyrenejského polostrova k zisku titulu európskych šampiónov. Vo finále Španieli zdolali Litvu 80:63.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný pivot odohral finálový turnaj ME v skvelej forme. S priemerom 25,6 bodu bol najlepším strelcom podujatia. Výnimočný výkon predviedol najmä v semifinále, kde domácim Francúzom nastrieľal 40 bodov. "Hrať za Španielsko je pre mňa vždy niečo výnimočné. Dosiahli sme už veľa úspechov, ale tento bude mať pre mňa špeciálny význam. Pred turnajom nám veľa ľudí neverilo, ale my sme to dokázali. Som hrdý, že som mohol byť lídrom toho mužstva," povedal Gasol, ktorý získal ocenenie MVP aj na ME 2009 v Poľsku.

 

V najlepšej päťke turnaja ho doplnili jeho krajan Sergio Rodriguez, Litovci Jonas Mačiulis, Jonas Valančiunas a Francúz Nando De Colo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies