Päty ako zo zamatu

NETKY.SK • 26 November 2013, 17:39 • 2 min
Päty ako zo zamatu

BRATISLAVA – Stvrdnuté päty a popraskaná koža, nie je nič pekné, a už vôbec nie keď ste žena. Tiež nie sú vaše nohy zrovna výstavné aj keď im venujete dostatok pozornosti? Vieme ako sa o ne postarať, aby boli ako zo zamatu...

slovakia

left justify in out

To, že nám koža na pätách tvrdne a následne môže popraskať, má niekoľko príčin. Jednou z nich je nosenie nesprávnej obuvi, nielen topánok na vysokom podpätku, ale napríklad aj balerínok. U niekoho môže stvrdnutie kože zapríčiniť aj väčšia váha, dlhá práca v stoji alebo ochorenie, ako je cukrovka. Tvrdá koža sa nám môže robiť aj po návšteve, kde sme v sprche chytili pleseň na nohy. No nech už je príčina akákoľvek je potrebné stvrdnuté päty riešiť. Nielen, že pôsobia odpudivo, ale dlhšie neošetrenie môže spôsobiť bolestivú chôdzu.

Dôležitá je preto pravidelná starostlivosť, pretože nie každý môže chodiť pravidelne na pedikúru, kde sa nám o chodidlá starajú odborníci. Ženy sa starajú predovšetkým o svoju tvár, ale nohy, ktoré nás celý deň nosia, potrebujú takú starostlivosť dvojnásobne, preto je dôležité sa chodidlám dostatočne venovať.

Stvrdnutú kožu musíme odstraňovať pravidelne. Najskôr je dobré nohy nechať odmočiť v teplej vode napríklad s prídavkom soli do kúpeľa, aby koža dostatočne zmäkla. Najlepšie je odstraňovanie pomocou pemzy, keď po koži jemne prechádzame. Vynikajúce je tiež odstraňovanie pomocou kovových orezávačov, kde je súčasťou žiletka, chce to ale dostatok šikovnosti a opatrnosti, aby sme si neodrezali kožu, ktorá už stvrdnutá nie je. Táto procedúra by mala byť naozaj len pre tých zručných. Pre ostatných sú na trhu špeciálne pedikúry na domáce použitie, ktoré obsahujú nielen pemzu, ale aj elektrický pilník a brúsku, ktoré odstránia stvrdnutú kožu s rýchlosťou blesku. Skvelými pomocníkmi sú aj peelingy, ktoré sú špeciálne určené na odstraňovanie stvrdnutej kože.

Po akomkoľvek odstraňovaní kože by malo nasledovať záverečné ošetrenie, najlepšie krémom určeným na chodidlá, ktorý pokožku zjemní, hydratuje a vyživuje. Ak chceme zvýšiť účinnosť kréme, nanesieme ho v silnejšej vrstve a môžeme ísť spať. Ráno nás budú čakať zamatovo jemné nôžky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona