Päťtisíc demonštrujúcich zdravotníkov žiadalo zvýšenie miezd v Maďarsku

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 08:54 • 2 min
Päťtisíc demonštrujúcich zdravotníkov žiadalo zvýšenie miezd v Maďarsku

BUDAPEŠŤ - Zvýšenie miezd a zriadenie celoživotného modelu profesijného rozvoja požadovalo dnes v Budapešti takmer 5000 zdravotníkov na demonštrácii, ktorú na Námestí hrdinov zorganizovala Komora zdravotných pracovníkov (MESZK) a ďalšie profesijné organizácie. Informovala o tom agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Rečníci na zhromaždení zdôraznili, že zdravotné sestry a ošetrovatelia nesú zodpovednosť za pacientov i za bezpečnosť zdravotnej starostlivosti, ale pri súčasných mzdách už nedokážu znášať ťarchu zodpovednosti za svoje vlastné rodiny.

Zdravotníci sa vydali na pochod pred ministerstvo ľudských zdrojov, pod ktoré zdravotníctvo patrí. Po odovzdaní petície s požiadavkami pokračovali v pochode na Námestie Ádáma Clarka, kde sa k nim pridajú "sestry v čiernom" - členovia hnutia Úprimne o zdravotníctve, s ktorými pôjdu na Kossuthovo námestie pred budovu parlamentu.

V spoločnej petícii adresovanej predsedovi parlamentu Lászlóovi Kövérovi požadujú 40-hodinový pracovný čas, stopercentné zvýšenie miezd, odstránenie parasolvencie zo systému zdravotníctva a zriadenie samostatného rezortu zdravotníctva.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies