Patti Smith oslávila Deň nezávislosti koncertom vo Viedni

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 11:32 • 2 min
Patti Smith oslávila Deň nezávislosti koncertom vo Viedni

BRATISLAVA - Americká speváčka Patti Smith vystúpila v pondelok vo viedenskej Open Air Aréne v rámci benefičného koncertu s názvom Nacht gegen Armut. Legendárnu interpretku a spisovateľku na pódiu sprevádzala päťčlenná kapela v zložení gitarista Lenny Kaye, bubeník Jay Dee Daugherty, basgitarista Tony Shanahan, gitarista Jack Petruzzelli a ako špeciály hosť vystúpil aj jej syn Jackson, ktorý takisto hral na gitaru.

slovakia

left justify in out

Rodáčka z Chicaga odštartovala koncert veršami Allena Ginsberga a následne hitom Dancing Barefoot, ktorý s ňou v 70. rokoch zložil český rodák Ivan Král. Po nej nasledovali skladby ako Frederick, Pissing in a River, Summer Cannibals, Free Money, Ain't It Strange, Grateful či Beneath The Southern Cross, počas ktorej zavládla v zaplnenej aréne takmer magická atmosféra. Členka Rock'n'rollovej siene slávy zaspievala aj skladbu When Doves Cry, ktorú pôvodne nahral zosnulý muzikant Prince. V úvode koncertu hodil jeden z fanúšikov 69-ročnej speváčke kyticu ruží, s ktorou si na pódiu zatancovala.


"Krstná matka punku" sa po celý večer tešila veľkému potlesku a niekoľkokrát zopakovala, že sa do viedenskej arény vždy veľmi teší. Spomínaní hudobníci predviedli aj coververziu skladby Eight miles high od kapely The Byrds, počas ktorej Smith zišla z pódia a pozdravila fanúšikov a fanúšičky v predných radách. V závere vystúpenia zaznel jeden z najväčších hitov - Gloria a takisto pieseň Because the Night, ktorú poetka napísala pre zosnulého manžela Freda Smitha z kapely MC5. Po neutíchajúcom potlesku sa publikum dočkalo aj prídavku, a to konkrétne piesní People Have the Power a Rock n Roll Nigger. Poslednú menovanú skladbu sprevádzalo aj klasické trhanie strún na elektrickej gitare, počas ktorého Smith vyzvala prítomných, aby mysleli na budúcnosť a pri každej príležitosti využili svoju možnosť voľby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona