Päťsto megawattovú kubánsku elektráreň opraví slovenská firma

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 16:30 • 2 min
Päťsto megawattovú kubánsku elektráreň opraví slovenská firma

BRATISLAVA - Spoločnosť PPA Control opraví kubánsku päťsto megawattovú elektráreň. Vyplýva to z informácií zverejnených ministerstvom financií, podľa ktorých sa slovenský minister financií Peter Kažimír stretol s kubánskou delegáciou.

slovakia

left justify in out

Tú viedol minister energetiky a baní Alfredo López Valdés. Počas rokovaní hovorili o prefinancovaní rekonštrukcie elektrárne vo Feltone. „Výsledkom je podpis dvoch dokumentov súvisiacich s rekonštrukciou prvého bloku tepelnej elektrárne Felton, ktorý potrebuje po minuloročnej havárii kompletnú opravu,“ informovalo Ministerstvo financií SR.

Prvým dokumentom, ktorý bol podpísaný, je Ponuka financovania projektu Felton. „Tento dokument  vytvára priestor na doladenie a precizovanie posledných otázok súvisiacich s touto transakciou,“ dodal rezort financií. Ďalším dokumentom je zmluva o oprave a modernizácii elektrárne, ktorú by mali realizovať slovenskí dodávatelia.

„Zmluvu podpísali zástupcovia spoločnosti PPA Control, ktorá je v tomto projekte generálnym dodávateľom. Súčasťou kontraktu je koordinácia novo dodaných, opravených a existujúcich zariadení za účelom spustenia prevádzky bloku so zvýšenou účinnosťou a navýšením výstupného výkonu elektrárne s úsporou paliva,“ konštatovalo ministerstvo s tým, že okrem opravy elektrárne by sa na Kube mali realizovať aj ďalšie energetické projekty.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies