Patrušev: Spojené štáty chcú zatiahnuť Rusko do ukrajinského konfliktu

NETKY.SK • 10 Február 2015, 17:41 • 2 min
Patrušev: Spojené štáty chcú zatiahnuť Rusko do ukrajinského konfliktu

MOSKVA - Spojené štáty sa snažia zatiahnuť Rusko do ukrajinského konfliktu so zámerom vynútiť si tým mocenskú zmenu v Moskve a rozdeliť tamojšiu spoločnosť.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to tajomník Bezpečnostnej rady Ruskej federácie (SCRF) Nikolaj Patrušev, informovala dnes agentúra Reuters.
   

"Američania sa snažia vtiahnuť Rusko do medzivládneho vojenského konfliktu, využívajúc udalosti na Ukrajine na vynútenie si mocenskej zmeny s konečným cieľom rozdrobenia našej krajiny," uviedol Patrušev v rozhovore pre dnešné vydanie denníka Rossijskaja Gazeta, z ktorého citovala agentúra RIA Novosti.
     

Patrušev dodal, že Washington sa o Ukrajinu nezaujíma a tamojšiu krízu využíva skôr na posilnenie svojho vplyvu na Moskvu. USA dosiaľ vyzývali svojich spojencov, aby proti Rusku zostali zjednotení, snažiac sa tak izolovať Moskvu pre jej údajné zasahovanie do násilného ukrajinského konfliktu.
     

Rusko však opakovanie odmieta akúkoľvek svoju angažovanosť v tejto občianskej vojne. Washington nedávno ohlásil, že zvažuje dodanie zbraní ukrajinskej armáde. Argumentuje tým, že Rusko robí to isté pre "protikyjevské" milície, uviedla Ria Novosti.
     

Rusko aj EÚ vyjadrili znepokojenie nad tým, že navrhované dodanie zbraní na Ukrajinu, kde od vypuknutia bojov zahynulo takmer 5500 ľudí, by mohlo viesť k eskalácii násilia. Nemecko, Británia a Francúzsko medzitým vylúčili možnosť poskytnutia smrtiaceho arzenálu Kyjevu za súčasných podmienok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies