Patrika Pachingera uznal súd za vinného v prípade neplatenia výživného

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:50 • 2 min
Patrika Pachingera uznal súd za vinného v prípade neplatenia výživného

BRATISLAVA – Krajský súd v Bratislave dnes potvrdil rozsudok Okresného súdu Bratislava IV, ktorý v októbri minulého roka odsúdil Patrika Pachingera na trest odňatia slobody vo výmere päť mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu jeden rok pre neplatenie výživného. TASR informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

slovakia

left justify in out

Patrikovi Pachingerovi taktiež uložil povinnosť uhradiť zameškané výživné počas skúšobnej doby.

 

Pachinger mal platiť svojej dcére výživné vo výške 165,97 eura mesačne. Podľa pôvodného trestného rozkazu si však svoju vyživovaciu povinnosť riadne neplnil od augusta 2013 do 20. marca 2015, keď sudkyňa trestný rozkaz vydala.

 

Na výživnom pre svoju dcéru Zuzanu tak dlžil sumu 2144,40 eura.

 

Patrik Pachinger je aj jedným z obžalovaných v prípade tunelovania nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest. Rozsudok v tejto veci padol 21. októbra 2015. Špecializovaný trestný súd odsúdil Jozefa Majského na trest odňatia slobody na deväť rokov, Dávida Brtvu taktiež na deväť rokov a Patrika Pachnigera na trest odňatia slobody v dĺžke trvania sedem rokov. Súd ich uznal vinnými zo spáchania trestného činu podvodu spolupáchateľstvom.

 

Súd taktiež uložil peňažný trest vo výške 5000 eur pre obžalovaných Dávida Brtvu a Patrika Pachingera.

 

Všetci obžalovaní vrátane Patrika Pachingera sa voči rozsudku odvolali. „Vo svojom živote som už počul veľa hlúpostí, ale táto prekonala všetky,“ komentoval vtedy rozsudok Patrik Pachinger

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies