Patrika M., ktorého zadržali v Maďarsku za násilnosti, už vzali do väzby

NETKY.SK • 21 September 2016, 17:17 • 2 min
Patrika M., ktorého zadržali v Maďarsku za násilnosti, už vzali do väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici vzal dnes do väzby Patrika M., ktorého zadržala polícia v Maďarsku na základe medzinárodného aj európskeho zatykača.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie nie je právoplatné, zadržaný Patrik M. podal voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici. Podobne sa vo väzbe ocitol aj Marián S., ktorého koncom júla zadržala polícia v Thajsku.


Obaja zadržaní sú obvinení zo zločinu hrubého nátlaku a obzvlášť závažného zločinu vydierania. Trestnej činnosti sa spolu s ďalšími mužmi údajne dopustili voči zvolenskému podnikateľovi Vladimírovi H. Ten tvrdí, že od neho chceli výpalné za ochranu, žiadali ho, aby predal majetok za nevýhodných podmienok a vyhrážali sa mu zabitím.


Oboch Slovákov vypátrali v spolupráci s Národnou ústredňou Interpol Bratislava. Patrik M. bol najprv v Kanade, odkiaľ ho vyhostili, potom sa presunul do Maďarska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies