Patrik Pachinger z Horizontu a BMG do väzenia nenastúpil

NETKY.SK • 30 Apríl 2018, 13:02 • 2 min
Patrik Pachinger z Horizontu a BMG do väzenia nenastúpil

BRATISLAVA - Patrik Pachinger, právoplatne 28. marca odsúdený Najvyšším súdom (NS) SR v kauze tunelovania nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest na sedemročný trest odňatia slobody, do väzenia do pondelka nenastúpil. Potvrdili to dnes justičné zdroje.

slovakia

left justify in out

Predsedníčka senátu NS síce 28. marca vydala príkaz po vynesení verdiktu na jeho dodanie do výkonu trestu, ale vzhľadom na jeho zdravotný stav (operácia oboch očí) mu umožnila mesačný odklad.

 

NS 28. marca potvrdil verdikt prvostupňového súdu z roku 2015. Podnikateľa a hlavného obžalovaného Jozefa M. vylúčil NS na samostatné konanie, keďže je vážne chorý a polícia ho napokon na proces neeskortovala. Termín odvolacieho konania s Jozefom M. ešte vytýčený nie je, závisí od jeho zdravotného stavu. Ten dal NS preskúmať.

 

Rozsudok nad Jozefom M. a spol. v kauze tunelovania nebankových spoločností Horizont Slovakia a BMG Invest vyniesol Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku 21. októbra 2015. ŠTS vtedy odsúdil Jozefa M. na trest odňatia slobody na deväť rokov, Brtvu taktiež na deväť rokov a Pachingera na sedem rokov. Súd ich uznal za vinných zo spáchania trestného činu podvodu spolupáchateľstvom. Prvostupňový súd taktiež uložil peňažný trest vo výške 5000 eur pre obžalovaných Brtvu a Pachingera.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies