Patrik Koyš: V Martine zavládla hokejová eufória, ale ešte sme neskončili

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 16:46 • 2 min
Patrik Koyš: V Martine zavládla hokejová eufória, ale ešte sme neskončili

MARTIN - V martinskej hokejovej rozprávke hrá jednu z hlavných postáv. Dvadsaťjedenročný mladík z prvého útoku Patrik Koyš v šiestom súboji štvrťfinále play-off Tipsport ligy proti Košiciam strelil jediný gól s prívlastkami víťazný aj postupový a poslal hráčov favorita predčasne na dovolenky.

slovakia

left justify in out

"Vedeli sme, že veľa gólov nepadne, dôležitosť zápasu bola obrovská. Ak by sme to nezvládli, siedmy súboj v Košiciach by bol extrémne náročný. Je pekné, že som práve ja rozhodol, ale, samozrejme, ide o tímový úspech. To je podstatné. V Martine po dlhom čase zavládla hokejová eufória, ale ešte sme neskončili," povedal Patrik Koyš.

Člen bronzového tímu Slovenska na MS do 20 rokov spred troch sezón pomenoval hneď niekoľko faktorov nečakaného postupu 4:2 na zápasy. Na prvom mieste spomenul kanadského brankára Mathieua Corbeila a obetavosť celého tímu v defenzíve.

 

"Práve vďaka tomu ten jeden gól v šiestom súboji úplne stačil. Výborne sme zvládli oslabenia, horšie to bolo s presilovkami. Dvakrát sme hrali piati proti trom, ale našťastie nás to nemusí mrzieť," skonštatoval Koyš. Na adresu Corbeila, ktorí vo dvoch domácich dueloch vychytal shutout a celkovo v 6-zápasovej sérii proti Košiciach len 9-krát inkasoval (z toho 4 góly dostal v prvom stretnutí), povedal: "Počas sezóny sa striedal s Mišom Dzubinom. Potom mal nepríjemnosť s vízami a dva mesiace nám chýbal. Keď sa vrátil, rozchytal sa a načasoval formu na play-off. On je stavebný kameň postupu cez Košice, ale treba povedať, že aj my ostatní mu výrazne pomáhame. Čistíme to pred ním, aby sa súperovi hráči nedostávali k dorážkam."

Za kľúčové z pohľadu postupu do semifinále považuje Koyš dva momenty - vyrovnanie v sérii na 1:1 a potom potvrdenie nárastu formy aj sebavedomia v dvoch domácich súbojoch a posun na 3:1. "Prvý zápas nám absolútne nevyšiel. Košice v ´suchom tričku´ nám doma dali 4:0 a možno si potom mysleli, že sa zdoláme sami. Lenže my sme v druhom zápase u nich boli 40 minút lepší a víťazstvom 2:1 sme položili základ postupu. Potom bolo dôležité, aby sme to doma potvrdili, čo sa vo dvoch zápasoch aj podarilo. Za stavu  3:1 na zápasy sme ich už dostali pod psychický tlak," vysvetlil Koyš.

Na pripomenutie, že v zápase číslo 4 hosťujúce Košice prestrieľali Martin 42:23, ale na ukazovateli skóre po zápase svietilo 3:0 pre domácich, podotkol: "Môže byť, že tam bolo veľa striel z ich strany, ale herne nás neprevýšili. Na druhej strane im ani nič nezostávalo, len veľa strieľať, lebo séria sa už nakláňala na našu stranu," skonštatoval. 

Tým, že v stredu už nemusia cestovať na siedmy súboj do Košíc, získali martinskí hokejisti dva dni voľna. Ich semifinálové séria proti Bystričanom sa začne v sobotu 1. apríla u súpera. Dovtedy si môžu trochu vydýchnuť. "Séria nás stála veľa síl, aj preto máme najbližší tréning až vo štvrtok. Všetky zápasy vo štvrťfinále sme dohrávali na tri päťky, aspoň si teraz trochu odfúkneme," priznal Koyš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona