Patrick Swayze nechcel hrať v snímke Duch bez Whoopi Goldberg

NETKY.SK • 11 Február 2017, 10:29 • 2 min
Patrick Swayze nechcel hrať v snímke Duch bez Whoopi Goldberg

LOS ANGELES - Americká herečka Whoopi Goldberg prezradila, že v obľúbenom filme Duch (1990) sa predstavila vďaka podpore zosnulého kolegu Patricka Swayzeho.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatjedenročná rodáčka z New Yorku to uviedla v relácii Loose Women. „Patrick dostal rolu v Duchovi a spýtal sa tvorcov, prečo neobsadili aj mňa. Povedali mu, že ma ešte neoslovili. On im odvetil, že sa nedohodnú bez toho, aby sa ma nespýtal, či mám záujem. Neskôr sa ma opýtal, prečo nechcem účinkovať v tom filme. Spýtala som sa ho, prečo si to myslí a dodala som, že by som si v ňom rada zahrala, no oni povedali, že ma nechcú. Takže im povedal, že pokiaľ mi nedajú rolu, on si v snímke nezahrá. A potom som za tento film dostala Oscara," objasnila herečka, známa aj z titulov ako Purpurová farba (1985), Sestra v akcii (1992) či Sestra v akcii 2: Opäť v habite (1993). Goldberg si vďaka snímke, v ktorej sa predstavila ako Oda Mae Brown, pripísala na konto aj Zlatý glóbus či cenu BAFTA.


V snímke Duch sa okrem spomínanej dvojice predstavila napríklad aj Demi Moore. Cenu americkej Akadémie filmových umení a vied získal aj scenárista Bruce Joel Rubin, pričom film nominovali na Oscara aj v ďalších troch kategóriách. O réžiu sa postaral Jerry Zucker.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies