Patrick Stewart si zopakuje rolu kapitána Picarda v novom Star Treku

NETKY.SK • 5 August 2018, 13:07 • 2 min
Patrick Stewart si zopakuje rolu kapitána Picarda v novom Star Treku

NEW YORK — Britský herec Patrick Stewart si zopakuje roku kapitána Jean-Luca Picarda.

slovakia

left justify in out

Jeho postava sa objaví sa v novom seriáli Star Trek, ktorý ohlásila americká televízia CBS. Podľa jej údajov nepôjde o reboot „Novej generácie", ale o ďalšiu kapitolu v živote Picarda. Žiadny názov ani dátum stanica zatiaľ nezverejnila. Stewart v krátkom stanovisku uviedol, že zopakovanie si role považuje za „príjemné prekvapenie".

Patrick Stewart sa v roku 1966 stal členom Royal Shakespeare Company a na divadelných doskách si zahral s hercami ako Ben Kingsley alebo Ian Richardson. Postupne sa prepracoval aj do seriálov a televíznych filmov. Jeho meno však bolo stále pomerne neznáme, aj keď sa objavil vo filmoch ako Excalibur (1981) či Duna (1984) režiséra Davida Lyncha. Prielom prišiel s úlohou kapitána Jean-Luca Picarda zo seriálu Star Trek: Nová generácia (1987 - 1994) i filmov Star Trek z obdobia 1994 až 2002. Jeho druhou významnou rolou je Charles Xavier zo série filmov o mutantoch X-Men. Tri razy ho nominovali na Zlatý glóbus, a to vďaka titulom Moby Dick (1998), Lev v zime (2003) a Blunt Talk - Plané reči (2015 - 2016). Od roku 1996 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies