Patrick Stewart sa po tretí raz oženil

NETKY.SK • 9 September 2013, 08:56 • 2 min
Patrick Stewart sa po tretí raz oženil

BRATISLAVA - Anglický herec Patrick Stewart, známy najmä z kultového Star Treku, sa oženil s 35-ročnou džezovou speváčkou Sunny Ozell.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiattriročný herec, pre ktorého je to už tretie manželstvo, o tom informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde zverejnil fotografiu s popisom: "Áno, zosobášení." Pre portál Huffington Post potvrdil túto informáciu aj Stewartov hovorca.

Stewart a Ozell sa zoznámili v roku 2009 v New Yorku a následne sa v marci 2013 aj zasnúbili. Vtedy sa Stewartov kolega Ian McKellen nechal počuť, že dvojicu zosobáši on sám. "Prečítam tie slová a Sunny s Patrickom budú svoji. Už som to raz robil, išlo o dvoch mužov vstupujúcich do registrovaného partnerstva. Plakal som pri tom," vysvetľoval pred šiestimi mesiacmi McKellen. To, že k tomu naozaj došlo, dokazuje hercova fotografia na facebooku s popisom: "Svoju úlohu som vykonal." 

Patrick Stewart sa v roku 1966 stal členom Royal Shakespeare Company a na divadelných doskách si zahral s hercami ako Ben Kingsley alebo Ian Richardson. Postupne sa prepracoval aj do seriálov a televíznych filmov. Jeho meno však bolo stále pomerne neznáme, aj keď sa objavil vo filmoch ako Excalibur (1981) či Duna (1984) režiséra Davida Lyncha. Prielom prišiel s úlohou kapitána Jean-Luca Picarda zo seriálu Star Trek: Nová generácia (1987 - 1994) i filmov Star Trek (1994 - 2002). Druhou Stewartovou významnou rolou bol Profesor X z filmovej série X-Men (2000, 2003, 2006). Okrem toho si zahral aj v snímkach ako Sprisahanie (1997), Moby Dick (1998) alebo Macík (2012). Stewart bol už v minulosti dvakrát ženatý. Jeho prvou manželkou bola 24 rokov Sheila Falconer, s ktorou má dve deti - Daniela a Sophiu. V roku 2000 si potom vzal Wendy Neuss, producentku spomínaného seriálu Star Trek: Nová generácia. Rozviedli sa o tri roky neskôr. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona