Patrick Kane dozrel, spolieha sa na neho aj Tortorella

NETKY.SK • 9 September 2016, 12:05 • 2 min
Patrick Kane dozrel, spolieha sa na neho aj Tortorella

COLUMBUS - Ešte pred rokom visela hokejová kariéra Patricka Kana na vlásku. Potom však prišla parádna sezóna v NHL korunovaná ziskom Hartovej trofeje a na Svetovom pohári v Toronte bude najužitočnejší hráč uplynulého ročníka jedným z lídrov americkej kabíny. Krídelníka Chicaga menovali za asistenta kapitána Joa Pavelského.

slovakia

left justify in out

"Je to pre mňa veľká česť, o tom niet pochýb. Neviem, či sa niečo také dá vôbec očakávať. Pociťujem zodpovednosť, veď ma poverili čiastočným vedením mužstva," povedal najproduktívnejší hokejista základnej časti NHL 2015/16.

 

Kane mal pred rokom hlavu plnú starostí. Čelil vyšetrovaniu v súvislosti s údajným sexuálnym útokom. V auguste ho obvinila žena, s ktorou sa zoznámil v podniku v Buffale a ktorá odišla s ním do jeho domu. Až 5. novembra prokuratúra obvinenie stiahla pre nedostatok dôkazov. Nervozita z neho spadla aj na ľade, ťahal šnúru 26 zápasov s minimálne jedným kanadským bodom na konte. Na konci z toho bola parádna bilancia 46 gólov a 60 asistencií a suverénne prvenstvo v produktivite so 17-bodovým náskokom pred Jamiem Bennom. Hart Trophy a Art Ross Trophy získal ako prvý Američan v histórii NHL. "Tie udalosti spred roka vnímam už iba veľmi hmlisto. Všetko sa zomlelo tak rýchlo. Vtedy to tak vôbec nevyzeralo, ale bol z toho naozaj zábavný rok," zhodnotil 27-ročný Kane. "V novembri budem mať 28 a svoj potenciál musím naplniť na sto percent. Keď je človek mladý, musí to využiť."

 

Tréner výberu USA John Tortorella ľudsky spoznal Kana až počas kempu pred Svetovým pohárom a mohol skonštatovať: "Ten chlapec dozrel. Všetci to musia vidieť. Stačí sa s ním párkrát pustiť do reči. Preto chcem, aby prevzal väčšiu zodpovednosť. Myslím si, že je na to pripravený. Už to nie je len hráč, ktorému poviete: ´Kaner, choď a hraj´. Má na viac a zaslúži si to."

 

Uplynulá sezóna bola pre Kana v každom ohľade iná ako predchádzajúce. V rokoch 2010, 2013 a 2015 získal s Blackhawks Stanleyho pohár, ale individuálne nepotreboval vyčnievať. Tentoraz bol lídrom, ale tímový úspech sa nedostavil.

 

"Niekedy sám seba pristihnem pri úvahe, či niečo podobné môžem znova dokázať. V lete ma tieto myšlienky hnali dopredu. Chcem potvrdiť úroveň, na ktorú som sa dostal, a zotrvať na nej čo najdlhšie. Cítite sa výnimočný, keď sa vám na ľade takto darí," prezradil Kane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona