Patriarcha Kirill vyzval znepriatelené strany na Ukrajine na prezieravosť

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 11:49 • 2 min
Patriarcha Kirill vyzval znepriatelené strany na Ukrajine na prezieravosť

MOSKVA - Kríza na Ukrajine sa skôr či neskôr skončí mierom a znepriatelené strany by mali prekonať osobnú nevraživosť, uviedol dnes v rozhovore pre agentúru TASS patriarcha Moskvy a celej Rusi Kirill.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vychádzajúc z perspektívy zmierenia, vyzývame znepriatelené strany na Ukrajine, aby boli prezieravé. Zo semienok nepriateľstva vyrastie v budúcnosti otrávené ovocie," varoval Kirill.

 

"Situácia na Ukrajine, smrť ľudí mi už mnoho mesiacov spôsobuje zármutok. Nenecháva ma spať - doslova i obrazne," povedal patriarcha.

 

Podľa jeho slov cirkev robí všetko možné, aby už v rámci konfliktu nedochádzalo k ďalším úmrtiam. "Nezveličujeme naše schopnosti, ale ani ich nezmenšujeme," uviedol Kirill. Taktiež pripomenul, že kostoly ruskej pravoslávnej cirkvi na Ukrajine sú násilím obsadzované. "Proti nám sa vedie nespravodlivý boj, ale aj to presviedča ľudí, že ich postoj je správny... Je to ako za sovietskych čias, keď kostoly zatvárali a viera sa stávala silnejšou... Takéto metódy nič nevyriešia. Je to obrovská chyba na strane tých, ktorí vyhlásili vojnu cirkvi na Ukrajine," uzavrel patriarcha.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona