Pátranie po zmiznutom malajzijskom boeingu sa obnoví v polovici januára

NETKY.SK • 10 Január 2018, 10:32 • 2 min
Pátranie po zmiznutom malajzijskom boeingu sa obnoví v polovici januára

KUALA LUMPUR - Malajzijská vláda a americká spoločnosť Ocean Infinity podpísali dohodu o obnovení pátrania po lietadle Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré s 227 cestujúcimi a 12 členmi posádky zmizlo ešte 8. marca 2014 počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu.

slovakia

left justify in out

O súhlase malajzijskej vlády s ďalšími pokusmi o vypátranie zmiznutého lietadla informovali malajzijské médiá už počas víkendu. Pátracia loď vyslaná spoločnosťou Ocean Infinity sa do "zóny pátrania" vydala už minulý týždeň v utorok. Samotné pátranie sa začne v polovici januára. Oblasť, kde sa bude pátrať, má rozlohu 25-tisíc kilometrov štvorcových a nachádza sa severne od predchádzajúcej zóny pátracích operácií v južnej časti Indického oceánu.

 

Americká spoločnosť Ocean Infinity ešte začiatkom augusta 2017 navrhla príbuzným obetí, že bude pátrať po lietadle letu MH370.

 

Ocean Infinity sa zaoberá skúmaním morského dna a vykonáva pátranie vo veľkých hĺbkach, pričom využíva techniku schopnú pracovať v autonómnom režime. Spolupracuje tiež so súkromnými spoločnosťami a podieľa sa na výskumných projektoch. Avizovala, že svoje služby si bude účtovať jedine v prípade, že trup lietadla nájde.

 

Po troskách lietadla pátrali vyšetrovacie tímy z Austrálie, Číny a Malajzie. Akciu ukončili bez úspechu vlani v januári po 1046 dňoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies