Pátranie po zmiznutom lietadle pokračuje: 7 lietadiel, ktoré sa záhadne stratili!

NETKY.SK • 18 Apríl 2014, 07:10 • 2 min
Pátranie po zmiznutom lietadle pokračuje: 7 lietadiel, ktoré sa záhadne stratili!

KUALA LUMPUR – Pátranie po záhadne zmiznutom malajzijskom Boeingu pokračuje už viac ako mesiac a všetci už pomaly strácajú nádej. Okolo zmiznutého lietadla sa vynárajú rôzne teórie o tom, kde by sa mohlo nachádzať. Nájdu ho vôbec niekedy?!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lietadlo malajzijských aerolínií nie je jediné, ktoré sa bez stopy stratilo. Od roku 1903, kedy prvé lietadlá vzlietli na oblohu sa bez stopy stratilo už niekoľko lietadiel a ich zmiznutia sú prekryté závojom nevedomosti.

Netky.sk Vám prinášajú sedem lietadiel, ktoré zmizli za záhadných okolností:

 

1. Flying Tiger Line  - let 739

Lietadlo typu Lockheed L - 1049 Super Constellation malo letieť v roku 1962 z Kalifornie do vietnamského Saigonu, na palube bolo 107 pasažierov, vrátane 93 amerických vojakov. Po tom ako si lietadlo doplnilo palivo na ostrove Guam, lietadlo bez stôp zmizlo. Podľa vyšetrovateľov údajne vybuchlo vo vzduchu a aj napriek osemdňovej pátracej akcii nenašli žiadne trosky.

 

Zaujímavosťou je, že ďalšie vojenské lietadlo, ktoré letelo taktiež z Kalifornie v rovnakom čase ako let 739 havarovalo. Údajne prevážalo tajný náklad.

 

img

 

2. Northwest Orient Airlines - let 2501

V noci 23. júna 1950 vzlietlo na oblohu lietadlo prevážajúce 55 pasažierov a troch členov posádky. Lez číslo 2501 smeroval z New Yorku do Seattlu. Jeho posledná známa poloha bola asi 1066 metrov nad Michiganským jazerom. Lietadlo zmizlo po tom, ako piloti žiadali o povolenie klesnúť na 760 metrov.

 

Pátracie tímy prehľadali celé jazero, ale nenašli žiadne trosky. V roku 2008 však jeden výskumník našil neoznačený cintorín, kde sa údajne nachádzajú telá pasažierov letu 2051. Mali ich tam pochovať miestni obyvatelia po tom, ako ich telá vyplavilo na pevninu.

 

img

 

 

3. Lietadlo Glenna Millera

Glenn Miller bol slávny americký muzikant v štyridsiatych rokoch minulého storočia. Počas druhej svetovej vojny letel z Anglicka do Francúzka, kde mal zaspievať spolu so svojou kapelou americkým jednotkám. Lietadlo zmizlo nad Lamanšským prielivom.

 

Okolo jeho smrti ihneď vyplávalo na svetlo sveta niekoľko teórií. Jedna hovorí o tom, že ho zostrelili omylom Francúzi, druhá o tom, že ho zostrelili špeciálne nemecké jednotky, ale hovorí sa aj o tom, že Miller údajne doletel do Francúzska, ale v bodreli dostal infarkt, a tak sa to Američania snažili zakamuflovať.

 

img

 

4. Lietadlo Frederika Valenticha

Skúsený letec a podporovať teórie o UFO Frederik Valentich (20) sa 21. októbra 1978 vydal na cvičný let, dlhý 235 kilometrov ponad austrálsky Bassov prieliv, na malom lietadle Cessna 182L.

Niekoľko minút po štarte hlásil do vysielačky, že ho prenasleduje nejaký objekt, ktorý však nevyzerá ako lietadlo, jeho signál sa potom prerušil.

 

Lietadlo ani Valentich sa nikdy nenašli. Podľa vyšetrovateľov sa Valentich zľakol vlastného odrazu a spanikáril, pričom skončil vo vode.

 

img

 

5. Zmiznutie letu Atlantic C-124

23. marca roku 195 americké vojenské lietadlo Douglas C-124 Globemaster II, ktoré smerovalo z Nového Mexika do anglického Suffolku ohlásilo núdzové pristátie na mori. Na palube lietadla malo horieť. Keď na miesto, kde sa malo lietadlo nachádzať dorazili záchranári nenašli žiadne stopy po lietadle, ani po 53 pasažieroch, ktorí boli na palube lietadla.

 

Posádka ietadla, ktoré prelietalo týmto územím údajne videla záchranné člny, avšak nič sa nenašlo. Podľa teórií ich zajala posádka sovietskej ponorky.

 

img

 

6. Zmiznutie lietadla Douglas DC-4 aerolínií Canadian Pacific Air Lines

Išlo o bežný let z kanadského Vancouveru do Japonska. Lietadlo nedoletelo ani na svoju prvú plánovanú zástavu do mesta Anchorage v americkom štáte Aljaška. Douglas DC-4 s 37 ľuďmi na palube zmizol z radarov 21. júla 1951. Pátracie tímy nenašli žiadne trosky a nikto ani netuší, čo sa lietadlu stalo.

 

img

 

7. Zmiznutie lietadla Star Ariel aerolínií British South American Airways

Pilot lietadla Avro Tudor Mark IVB aerolínií British South American Airways, ktoré smerovalo z Bermúd do jamajského Kingstonu, hlásil že je excelentná viditeľnosť. 17. januára 1949 lietadlo s 13 pasažiermi na palube prelietalo ponad Atlantický oceán a bez stopy zmizlo.

 

Pátracie tímy nenašli žiadne trosky ani olejové škvrny. Kontrolná veža nezaznamenala žiadne volanie o pomoc, alebo zlé počasie, ktoré by mohlo naznačovať, že sa lietadlo zrútilo. Niektorí si myslia, že zmizlo v Bermudskom trojuholníku. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies