Pátranie po zmiznutom lietadle: Opäť hľadali v zlej oblasti!

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 10:42 • 2 min
Pátranie po zmiznutom lietadle: Opäť hľadali v zlej oblasti!

CANBERRA - Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že nezvestné malajzijské lietadlo sa nenachádza v oblasti, ktorá bola doteraz pokladaná za najpravdepodobnejšie miesto posledného odpočinku havarovaného stroja. Robotická ponorka Bluefin 21 totiž nenašla v južnej časti Indického oceánu žiadne stopy po lietadle.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

JACC uviedlo, že ponorka amerických námorných síl ukončila v stredu svoju poslednú podmorskú misiu v južnej časti Indického oceánu po tom, čo dôkladne prehľadala 850 štvorcových kilometrov.

 

JACC tiež informovalo, že nové pátranie v oblasti 56.000 štvorcových kilometrov, opierajúce sa o satelitnú analýzu najpravdepodobnejšej trasy lietadla, sa zrejme začne v auguste - len čo budú podpísané zmluvy s komerčnými prevádzkovateľmi sonarov s bočným pohľadom.

 

Lietadlo s 239 ľuďmi na palube záhadne zmizlo 8. marca počas letu z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur do Pekingu a doteraz sa nenašlo.

 

Austrálsky vicepremiér Warren Truss dnes však uviedol, že predstavitelia vlády sú si naďalej istí, že nezvestné lietadlo spočíva na juhu Indického oceánu - a to napriek tvrdeniam vyšetrovateľov, že vrak sa nenachádza nikde na dne v tejto oblasti, ktorá bola vytýčená. Napísala to tlačová agentúra Reuters.

 

Pátranie sa posledný mesiac zúžilo na lokalitu, kde bolo počuť sériu zvukových signálov, pokladaných za zvuky vysielané čiernou skrinkou lietadla. Táto lokalita sa nachádzala neďaleko miesta, asi 1600 kilometrov od severozápadného pobrežia Austrálie, ktoré bolo určené na základe analýzy satelitov.

 

"Sústreďovali sme pátranie v tejto oblasti, pretože zvukové signálny boli v tom čase tou najlepšou informáciou," povedal v austrálskom parlamente Truss, ktorý je aj ministrom dopravy.

 

"Stále sme si veľmi istí, že lietadlo spočíva v južnej časti Indického oceánu a popri línii siedmeho signálu," dodal Truss, pričom mal na mysli oblúk, určený analýzou údajov z komunikačných satelitov od britskej spoločnosti Inmarsat.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona