Pátranie po zmiznutom lietadle nepotrvá večne, varoval austrálsky premiér

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 08:55 • 2 min
Pátranie po zmiznutom lietadle nepotrvá večne, varoval austrálsky premiér

SYDNEY - Pátranie po vraku dopravného lietadla malajzijských aerolínií v južnej časti Indického oceánu nie je časovo obmedzené, ale ani nekonečné. Povedal to dnes austrálsky premiér Tony Abbott, ktorého citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Premiér výrok učinil v čase, keď zlepšenie poveternostných podmienok v danej oblasti umožnilo plavidlám a lietadlám zo šiestich štátov pokračovať v pátraní.
      

Napriek spozorovaniu niekoľkých neidentifikovateľných trosiek v oblasti nachádzajúcej sa 2500 kilometrov juhozápadne od austrálskeho mesta Perth sa záchranárom dosiaľ nepodarilo z mora vytiahnuť nič.
      

"V snahách budeme pokračovať, pretože do dlhujeme dotknutým ľuďom. Spravíme všetko, čo je v našich silách, aby sme sa pokúsili vyriešiť tento prípad. Nie je to však časovo neobmedzené a nebude to pre nás ľahké ukončiť," povedal Abbott.
      

V Perthe bolo pripravených 12 lietadiel určených na prečesávanie územia s rozlohou 80.000 kilometrov štvorcových, čo predstavuje celú rozlohu Austrálie.
      

Abbott dodal, že príbuzní väčšinou čínskych pasažierov zrúteného lietadla typu Boeing-777 môžu prísť do Austrálie, aby boli bližšie k pátraniu. Všetkým pozostalým budú vystavené vstupné víza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies